duminică, mai 19 2024

Cinci medalii la Mondialele de alergare montană masters. Și un nou record feminin național la alergarea de șase zile

De ani buni, atletismul românesc se zbate în mediocritate. Singurele rezultate care au mai apărut, la nivel internațional, au fost obținute în competițiile de alergare montană sau în cele pentru atleți masters (+35 ani). Două rezultate recente confirmă acest lucru.

==> Echipa României de atleți masters care a participat la Campionatele Mondiale de Alergare Montană (WMMRC), desfășurate la Stubai (Austria), a reușit să obțină cinci medalii. Aur a cîștigat debutanta Nicoleta Sasu, la categoria F35, care a alergat pe un traseu de 7,5 km lungime și 786m diferență de nivel. La aceeași categorie, echipa națională, din care au mai făcut parte Luciana Albu, Diana Gal și Brănișteanu Irina, a obținut locul 2.

Alte trei medalii de bronz au fost obținute tot de către fete: echipa +40 (Nicoleta Ciortan, Simona Spătaru și Ionela Alexandru), F+45 (Maria Gabriela Herman, Angelica Dămoc, Ghizela Vonica) și F+50 (Paraschiva Borș, Daniela Marin, Gloria Suciu).

Echipa României a participat cu un lot de 25 de sportivi. Toate rezultatele pot fi găsite aici.

==> Ultramaratonista Mariana Nenu a reușit să parcurgă 728,917 km în cadrul unei competiții de 6 zile de alergare. Nenu, care are 47 de ani, a alergat timp de 144 de ore, în cadrul competiției Emu Six Day World Trophy, desfășurată în Ungaria. Ea a cîștigat cursa feminină și a terminat concursul pe locul 3 la general. În același concurs, Costel Mărgărit a alergat 480,092km.

Rezultatul Marianei Nenu reprezintă cea mai bună performanță națională (precedenta era de 716km și fusese realizată de către Mara Guler), fiind aproape de cel mai bun rezultat masculin (Nicu Buceanu, 736,4km, 2018). Toate rezultatele competiției din Ungaria se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Recomandare. Bucharest International Half Marathon

Next

10km. Cursă rapidă la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also