sâmbătă, septembrie 24 2022

A ținut, cel mai probabil din superstiție, să plece la drum pe 13.01.’13 la ora 13:13. Oricum, va avea nevoie și  de noroc, de mult noroc.

pol

Asta pentru că britanicul Tim Williamson și-a propus să ducă la bun sfârșit una din ultimele provocări majore care nu a fost încă realizată de vreun om.  Tânărul de 26 de ani și-a propus să ajungă pe jos, singur, fără echipă de sprijin, la Polul Nord. Și, evident, să se întoarcă de acolo.

Williamson urmează să parcurgă 2200 de mile (peste 3500 de kilometri) în circa 100 de zile.

”Am doar o viață de trăit și vreau să o fac la intensitate maximă. Mi-am propus așadar o provocare deplină. Cred că majoritatea oamenilor nu ar putea reuși așa ceva deoarece nu sunt făcuți să parcurgă distanțe lungi pe jos. Eu sunt însă născut pentru asta”, declara Williamson.

Va avea doar o sanie de mici dimensiuni, pe care o va trage după el. Echipamentul, redus la maximum, cântărește 120 kg. Va transmite constant informații pe twitter, cu ajutorul unui telefon prin satelit, cu baterii solare.

Spuneam că Tim Williamson va avea nevoie și de noroc. Dincolo de pregătirea fizică și mentală, el se va confrunta – mai ales pe drumul de întoarcere – cu situații dificile, când va trebui să treacă și prin zone unde gheața este fragilă  sau topită. Temperaturile tot mai ridicate din zona polară au dus în ultimii ani la subțierea tot mai pronunțată a calotelor de gheață. De aceea, Williamson și-a propus ca expediția lui să reușească din prima.

Experiența sa arctică este destul de limitată, incluzând doar cursa Yukon Arctic Ultra, o competiție de 300 de mile în extremitatea nordică a Canadei, unde a ocupat locul secund.

Comments

comments

Previous

Concurs Isostar. Câștigătorii

Next

Cu sau fără echipament de compresie?

4 comments

  1. „Cred că majoritatea oamenilor nu ar putea reuși așa ceva deoarece nu sunt făcuți să parcurgă distanțe lungi pe jos.”

    Interesanta declaratie.
    Fac si eu una: cred ca majoritatea oamenilor (si mai ales a oamenilor de stiinta) nu sunt de acord cu ea…

  2. Trebuie sa fii nebun si pregatit mental mai mult decat un nebun. Ii urez mult mult noroc, caci va avea nevoie de el si acolo nu prea se gaseste decat vant, zapada si ursi polari (fara coca cola).
    Sper sa ne auzim la intoarcere…., 3500km, Doamne lung e drumul.

  3. Vreau sa-l felicit pentru initiativa. Oamenii ambitiosi sunt cei care reusesc cel mai bine si o data trecut peste o greutate realizeaza ceva uman. Pacat ca nu are si sustinere financiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also