vineri, decembrie 8 2023

Noua arenă din Craiova este dedicată exclusiv atletismului și e singura omologată la categoria a II-a de către World Athletics, de la noi din țară

Sînt tot mai rare veștile bune din atletismul românesc, însă apariția – săptămîna aceasta – a modernului stadion din Craiova este una din această categorie. În mod normal, îmbunătățirea infrastructurii ar trebui să contribuie la revitalizarea acestei discipline.

Acum, cîteva detalii tehnice. Stadionul are două piste, una de concurs, la dimensiuni standard, respectiv de 400 metri. Mai este și o pistă de încălzire, fiecare cu instalație de nocturnă separată. Mai există o clădire principală compartimentată în patru corpuri, cu dotări moderne pentru sportivi, arbitri şi media, necesare desfăşurării competiţiilor omologate internaţional.

Antrenamentele și concursurile se vor putea desfășura și seara, datorită instalației de nocturnă formată din cinci stâlpi de iluminat, completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale și de instalația de nocturnă pentru terenul de încălzire, formată din șase stâlpi de iluminat, de care beneficiază stadionul.

Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A, B, C, D) are peste 5.000 de locuri pentru spectatori.

Valoarea totală a lucrărilor de execuţie este de 46,5 milioane lei cu TVA, iar investiţia a fost suportată din fondurile bugetului local.

Comments

comments

Previous

Efortul de anduranță moderat e bun contra COVID-19

Next

Pe scurt. Rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also