sâmbătă, septembrie 24 2022

Cum care Gerar? Semi-maratonul Gerar. Am interceptat mai multe discuții secrete între organizatorii acestei competiții și – în spiritul deplinei libertăți de expresie – le facem acum publice. Menționăm că pentru protejarea persoanelor implicate le-am atribuit identități fanteziste.

El Lider Maximo: În această calitate a mea oficială deschid acest topic pentru a vedea cum stăm și pe unde suntem. Cineva să îmi prezinte principalele rezultate pe care le avem sau pe care ni le propunem.

LongLeg: Păi, întîi de toate, aș spune că am creat  o stare de nerăbdare și bucurie în rîndul alergătorilor. Foarte mulți așteaptă această competiție, care e inedită și deschide sezonul  competițional.

The Champ: Da, da. Pentru mulți o să fie un bun test, își vor evalua potențialul înaintea primelor maratoane din acest an. Deși mai nimeni nu o să poată forța la maximum, pentru că probabil o să fie frig și ceva zăpadă, alergatul în aceste condiții e foarte util. Te încarcă cu energie.

El Lider Maximo: Bun, asta am înțeles. Dar interesul nostru e să atragem cît mai multă lume către alergare.

CatLady: Păi ne-am propus următoarele obiective. Obiectivul O1: să avem o cursă scurtă la care să vină cît mai multă lume. Avem? Avem. Obiectivul O2: să alerge cît mai multă lume distanța semi-maratonului, de aceea am decis să organizăm competiția pe echipe. Avem? Avem. Obiectivul O3: să arătăm că se poate organiza cît mai bine o competiție, să oferim premii dar mai ales să întreținem o atmosferă prietenoasă. Avem?

El Lider Maximo: Vom vedea.  Mai departe… Cum stăm cu sponsorii?

LittleBee: Țin să menționez că aseară la ora 22 eram la birou și încă lucram la lista cu sponsori. Evident, nu mai știm de unde să selectăm din mulțimea de companii doritoare să ne ajute. Cred că o să renunțăm la premiile mari (bani, autoturisme,vilegiaturi exotice) pentru că noi dorim să rămînem o competiție mică, dar – după cum spunea colega mea – prietenoasă. Oricum, vom avea și băuturi izotonice și geluri și glucoză și fructe. Plus ceai. Însă cel mai mult contăm pe surprize.

El Lider Maximo: Așa, așa, să le spunem oamenilor că vor fi surprize. Multe surprize. Oamenii sunt interesați de surprize. Dar chiar așa, ce surprize le vom oferi?

CatLady: Păi dacă le-am spune, nu ar mai fi surprize. Oricum, avem următoarele posibilități. Posibilitatea P1: le spunem că vor fi surprize, dar nu le spunem ce surprize vor fi. Și posibilitatea P2: nu le spunem că vor fi surprize, dar vor fi surprize. Oricum, important e să contăm pe factorul surpriză.

The Champ: Corect? Corect.

El Lider Maximo: Bun. Așa vă vreau. Combativi și bine pregătiți. Alte chestiuni?

LongLeg: În ultima vreme am fost foarte ocupat să lucrez la un program pe computer de pregătire pentru sub 2h:50min la maraton, așa că nu am rezolvat cu problema vremii. Dacă aș mai fi avut o lună la dispoziție făceam un program încît pe 30 ianuarie ar fi fost cald și soare. Dar alergătorii știu că trebuie să fie bine echipați (minim trei straturi protectoare) și încălțați cu pantofi de trail running. În plus, vor avea un amfiteatru pe post de vestiar, unde să se schimbe. Plus băuturi calde.

LittleBee: Pot să deconspir un secret? Pooot?

Toți: Poți.

LittleBee: Vom avea și multe folii de supraviețuire. Multe, multe.

LongLeg (în surdină, mai mult pentru sine): O folie, două foli? Sau folii? Cum s-o scrie?

The Champ: Da, foliile sunt bune. Însă numai pentru cei care se opresc din alergare. Eu sigur nu o să am nevoie de așa ceva.

El Lider Maximo: Ar mai fi o problemă, semnalată de un cititor pe forumul maraton.info.ro. În Politehnică, unde vom alerga, sunt destul de mulți cîini vagabonzi. Cum procedăm?

CatLady: În calitatea mea de ultimă persoană mușcată de un cîine aș vrea să vă prezint multiplele opțiuni existente. Opțiunea O1: vom aranja cu responsabilii din Politehnică pentru a îndepărta cumva cîinii. Cred că acest lucru e posibil. Opțiunea O2: cîinii oricum se vor speria de mulțimea de alergători. Opțiunea O3: vom alerga grupat. Opți..

The Champ: Sau vom alerga cît mai repede, așa cum fac eu de obicei.

El Lider Maximo: Bun, înțeleg că am rezolvat și această problemă. Hai, la muncă, mai avem unele detalii de rezolvat pînă pe 30 ianuarie. Apoi vă aștept la start.

(Va urma. Probabil)

Comments

comments

Previous

Protecție pe gheață

Next

Împăcarea Domnului cu alergătorii

7 comments

  1. Te rog sa nu pui partea aia cand am fost la Vantu pentru discutii legate de sponsorizarea semimaratonului. Contez pe discretia ta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also