marți, iulie 16 2024

În ordine invers cronologică și foarte pe scurt:

– România nu a reușit să își îndeplinească obiectivul, așa că s-a întors fără nicio medalie de la Campionatele mondiale de atletism în sală, care s-au încheiat în acest week-end la Istanbul. În probele de alergare, cea mai bună performanță a obținut-o duminică ștafeta feminină de 4×400 metri, care a ocupat locul 5. Echipa, formată din Angela Moroşanu, Alina Panainte, Adelina Pastor şi Mirela Lavric, a reușit un timp de 3min:33.41sec, care constituie cea mai bună performanță a sezonului pentru ele.

– Proba de alergare a competiției Postăvaru Night (una dintre puținele curse de vertical run din România) s-a încheiat sâmbătă noaptea fără surprize. Ca și anul trecut, concursul a fost câștigat de triatlonistul Ciprian Bălănescu, acesta fiind urmat de către Adi Bostan și Florin Vlad (adică doi dintre cei mai buni alergători montani din țară).

– Vineri 9 martie nu a fost o zi mare pentru alergarea, însă cu certitudine a fost pentru triatlonul românesc: s-a votat înființarea Federației Române de Triatlon. Acest lucru era dorit de mai mult timp de către puținii noștri triatloniști și a fost oricum și o cerință a federației internaționale de resort. Federația ar urma să se înființeze în circa patru luni de zile, iar viitorul președinte ar urma să fie Adrian Nanulescu, un manager cu experiență dar și sportiv amator, implicat în această disciplină care din anul 2000 este una olimpică. Cum triatlonul are și probă de alergare, vom mai aborda acest subiect. Mai multe amănunte aici despre viitoarea federație.

Comments

comments

Previous

Semi-maraton la București

Next

Cum se poate învinge criza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also