marți, iunie 18 2024

– Autoritatile de la Beijing au un plan de rezerva pentru situatia in care proba de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice risca sa fie afectata de poluarea prea mare din capitala chineza, relateaza agentia de presa Reuters. Chiar daca nu au fost oferite amanunte, cel mai probabil cursa ar putea fi organizata in alt oras. Cu certitudine insa, spun organizatorii, cursa masculina, programata in ultima zi a JO, pe 24 august se va desfasura inainte de ceremonia de inchidere a Jocurilor.

– Suspiciunile de dopaj revin in atletism. Doua alergatoare de semifond din Romania, Elena Antoci si Cristina Vasiloiu, sunt suspectate de dopaj si nu vor face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Beijing atit timp cit situatia lor nu va fi clarificata, conform presedintelui Federatiei romane de atletism. Cele doua sportive ar fi fost depistate pozitiv cu eritropoetina (EPO). O alta atleta, Liliana Popescu, a fost exclusa din lotul Romaniei pentru JO dupa ce a fost depistata pozitiv pe 29 mai la un concurs in Alger. Totodata, sase atlete din Rusia, printre care si detinatoarea recordului mondial in sala la 1.500 m, au fost suspendate temporar de Federatia Internationala de Atletism (IAAF) pentru o nepotrivire a ADN-ului la probele date de sportive cu ocazia unui control antidoping efectuat anul trecut.

– O pensionara din Marea Britanie a participat recent la cel de-al 69-lea maraton al sau, la virsta de… 69 de ani, relateaza site-ul Ananova. Pauline Newsholme s-a apucat de alergat in ideea de a stringe bani in scopuri caritabile, dupa ce fiica sa Clare a ramas paralizata la virsta de sase ani. Intre timp, fata ei s-a facut bine, dar britanica a continuat sa alerge. Ea a reusit sa stringa circa 20 de mii de lire sterline.

Comments

comments

Previous

Ma si antrenez!

Next

Cit sport si cita politica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also