duminică, februarie 25 2024

De acum inainte, o sa prezint stiri pe care eu unul le-as citi cu placere si interes in presa. Vor fi indeosebi informatii despre alergarile pe distante lungi (de la 5.000 m in sus), din tara si strainatate, despre alergatori campioni sau despre atleti care isi propun doar sa-si depaseasca limitele.

– Molatelo Malehopo e purtatorul de cuvint al Federatiei de Atletism a Africii de Sud. Acesta a anuntat ca Oscar Pistorius, atletul cu ambele picioare amputate, nu a fost retinut in echipa de stafeta 4×400 metri a tarii sale si de aceea nu va merge la Jocurile Olimpice de la Beijing.

– In Romania sunt si lucruri care rezista. Pe 23 iulie se vor implini 30 de ani de cind Ilie Floroiu stabilea, la Bucuresti, un record national pe distanta de 5.000 de metri: 13min:15s. Tot Ilie Floroiu (multiplu campion national si balcanic, detinator al unui loc 5 in cursa de 10 mii la JO din 1976) a realizat, pe 29 august 1978, la Praga, un record national, nedoborit inca, in proba de 10.000 de metri: 27min:40s:06.

– Etiopianul Haile Gebrselassie ramine un mofturos. Dublul campion olimpic in proba de 10.000m nu a dat inca un raspuns clar daca va alerga si la Beijing in aceasta proba. Federatia nationala l-a trecut pe lista participantilor la JO, insa antrenorul sau spune ca „nu este in cea mai buna forma sportiva”. Gebrselassie, care a anuntat ca la Beijing nu va alerga maratonul, din cauza poluarii, este si detinatorul celui mai bun timp mondial pe aceasta distanta: 2h:04min:26 sec (septembrie 2007, maratonul de la Berlin).

Comments

comments

Previous

Fotografii de Club cu alergat la mijloc

Next

Un iad mai mic, de... 10km!

2 comments

  1. poate ar fi dragut si corect sa precizezi si sursa stirilor. sau ai vorbit tu personal cu Molatelo Malehopo sau cu antrenorul lui Gebrselassie?

  2. Multumesc pentru observatie si imi recunosc culpa. De acum inainte o sa pun explicit si sursa stirilor.
    Cele prezentate pina acum sunt o compilatie dupa relatari ale agentiilor locale de presa (Rompres: stirea cu Ilie Floroiu), care a fost completata cu informatie de background disponibila pe net si respectiv agentii internationale (AFP, Reuters: pentru celelalte doua).
    Altfel, da, ar fi fost placut de vorbit direct cu cei mentionati de tine:)
    cu prietenie, Marian Chiriac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also