sâmbătă, iunie 15 2024

Vreți să aflați câștigătorul ”Duelului Titanilor”? Sau ce cros arată schimbările de fond din alergarea de amatori? Plus noutăți despre ultimele crosuri și triatloane? Da, mai jos se află răspunsurile.

multi

* Mult așteptatul ”Duel al titanilor”, amicala confruntare în alergare dintre doi cei mai buni atleți români, s-a încheiat cu o surpriză. Sâmbătă 31 august, la Corcova în județul Mehedinți, întrecerea dintre favoriții Marius Ionescu (cel mai bun maratonist) și Ionuț Zincă (cel mai bun alergător montan) s-a încheiat cu victoria lui… Andrei Ștefana (58min:17sec). Ionescu și Zincă s-au clasat la egalitate, pe locurile 2-3, cu un timp de 59min:08sec. Andrei Ștefana este atlet profesionist, vicecampion naţional la 3000 metri obstacole și medaliat cu bronz, la recentele campionate naționale, în proba de 5000 metri.

La feminin, pe primul loc s-a clasat tot o atletă de lot național, Mădălina Florea (1h:05min:53sec) care le-a întrecut pe cunoscutele Liliana Danci și Ancuța Bobocel.

O caracteristică specială a acestui cros de 15 km lungime de a fost că, dintre circa cei 150 de participanți, 20 au fost sportivi din lotul național, atrași de premiile mari pentru nivelul României sau interesați fiind să aibă un bun antrenament înainte de campionatul național de semi-maraton din 15 septembrie.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Dincolo de alergarea propriu-zisă, Corcova Trail Race a permis participanților să guste și dintr-un vin de calitate oferit inclusiv la punctele de hidratare. Mai multe amănunte despre atmosfera de după concurs aici.

* Peste 500 de alergători au luat parte, duminică 1 septembrie, la o nouă ediție a Crosului Societății Civile. Alergarea a presupus parcurgerea a circa 7 km în parcul Herăstrău din capitală și s-a constituit într-un eveniment pregătitor al Maratonului Internațional București. Despre acest cros se mai poate spune că, prin intenția sa de promovare a alergării de masă, ”vorbește” despre noua generație de pasionați de alergare care a apărut. Dar despre acest lucru într-un articol viitor.

* Tot duminică a avut loc prima ediție a Harghita Trail Running, competiție ce a avut o probă lungă, de 28 km și câștigată de Peter Attila Ckoya (sh:35min:07) și un traseu mediu, de 12 km (câștigători Sillo Izabella – feminin și Andrei Nan – masculin). Rezultatele complete aici.

* In acest week-end au avut loc și două competiții de triatlon. Mai întâi, sâmbătă, la Olimp a avut loc a doua ediție a No-Stress Triathlon, o competiție pe distanțe atipice, dar care își propune promovarea acestui sport.  A doua zi, la Tulcea, s-a desfășurat RowMania Triathlon, competiție înscrisă în calendarul oficial al Romanian Triathlon Grand Prix 2013. Concursul a fost câștigat de către campionul național Ciprian Bălănescu.

Comments

comments

Previous

Hai la Triatlon Challenge Mamaia! (P)

Next

Locul României în lume...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also