miercuri, noiembrie 29 2023

Câteva detalii despre evenimentele de alergare ale ultimelor zile.

salaSală renovată

Este singura sală cu pistă de atletism din București. Deși nu complet renovată, la sfârșitul săptămânii trecute, sala de atletism din cadrul Complexului sportiv „Lia Manoliu” a fost redeschisă publicului, găzduind prima etapă a Campionatului Național rezervat juniorilor 3.

Pista circulară și cea centrală au fost realizate în nuanțe de albastru, o culoare din ce în ce mai des folosită în atletismul actual. Suprafețele de concurs sunt acum mai rapide, sistemul de iluminare a devenit eficient, inclusiv pentru realizarea unor filmări, iar centrala termică asigură acum o ambianță civilizată, normală, propice unei pregătiri de bună calitate. Inaugurată în 1969, sala a fost neglijată decenii de-a rândul, din lipsă de fonduri.

Următoarea competiție care va avea loc în această sală va fi etapa a doua a Campionatului Național pentru seniori, tineret și juniori I, pe 31 ianuarie și 1 februarie, un preambul al ”Cupei de Cristal”, Campionatul Național de sală din 14-15 februarie.

Etapă CN

Sala de atletism din Bacău a găzduit  între 24-25 ianuarie prima etapă a Campionatului Național rezervat seniorilor, tineretului și juniorilor 1, ca și finala Naționalelor Universitare. La start s-au adunat 314 atleți (136 la feminin și 178 la masculin), reprezentând 82 de cluburi. Au fost și probe de alergare, de la cele de sprint, până la 800 metri. Rezultatele sunt disponibile pe site-ul fra.ro.

Dubai

Șase atleți români au alergat în cadrul unei echipe balcanice de cros care a înfruntat o echipă similară a țărilor din zona Golfului. Concursul a avut loc pe 23 ianuarie, cu ocazia Maratonului din Dubai și s-a desfășurat pe distanța de 10 km. Echipa băieților, care i-a inclus pe Nicolae Soare, Andrei Ștefana și Alexandru Corneschi, a ocupat primul loc, în timp ce fetele (Elena Moagă, Daniela Constantinescu și Mihaela Prunduș) au terminat pe locul 2.

Maratonul din Dubai este o competiție care crește anual în notorietate. Chiar dacă numărul participanților nu este încă foarte mare, calitatea lor este indiscutabilă. Numeroși atleți de valoare sunt atrași de premiile foarte, foarte mari.

Deși la start a fost prezent și recordmanul lumii în probele de 5.000 de metri (12min:37:35sec) și la 10.000 de metri (26min:17:53sec), etiopianul Kenenisa Bekele, acesta a abandonat la km 36, acuzând dureri în zona tendonului lui Ahile.

Maratonul a fost câștigat de sportivi etiopieni, la feminin de Aselefech Mergia (2h:20min:02sec) și, respectiv, de către Lemi Berhanu (2h:05min:28sec), la masculin. Primii zece clasați au obținut premii substanțiale, pentru primul loc oferindu-se câte 200 de mii de dolari, 80 mii pentru locul doi, 40 mii pentru locul trei ș.a.m.d.

Foto: Federația Română de Atletism

 

Comments

comments

Previous

Gerar 2015. Impresii și rezultate

Next

Gata. Alerg #22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also