miercuri, februarie 28 2024

Intrăm în normalitate. Tot mai multe concursuri.

nisip

Sfârșitul lunii martie a consemnat, pentru prima dată în acest an, un week-end plin: competiții multe, diferite, alergându-se de la distanțe scurte la maraton, pe șosea sau pe nisip.

Crosuri

*** București, 28 martie. A șaptea ediție a Crosului Pădurii desfășurată, pe o vreme ploioasă, în Parcul Tineretului. Circa 500 de participanți în probele competitive și în cursele pentru copii. S-a alergat cros 15 km (cei mai rapizi au fost Vlad Victor – 53min:30sec și Daniela Petrescu – 1h:07min:14sec), cros 10 km (Andrei Cucolea – 34min:10sec și Denisa Știrbulescu – 43min:11sec), cros 5 km (rezultatele nu au fost încă afișate) și două curse pentru copii. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

*** Bran, 28 martie. 36 de alergători au participat la ”10 km de poveste”, un cros umanitar organizat în zona cetății Bran, în sprijinul pacienților copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. Timpii acestora se găsesc aici.

Maraton

*** Aiud, 28 martie. O competiție pornită exclusiv din entuziasm și cu intenții caritabile. Organizată de către maratonistul Levente Polgar Ioan, competiția ”O zi împreună” (scuze, nu preiau varianta organizatorilor, care e scrisă nepotrivit) a adunat la start 268 de concurenți, care au donat unor asociaţii care sprijină copiii diagnosticaţi cu cancer şi de persoanele cu dizabilităţi motorii. S-a alergat pe distanța de 21 de kilometri (112 participanți, primii au fost Ana Rodean – 1h:41min:46sec și Gyorgy Szabolcs Istvan –1h:20min:30sec) și pe cea de maraton (38 participanți, primii Anca Tabără – 5h:43min:45sec și respectiv Gheorghe Codrea –4h:20min:06sec). Rezultatele complete sunt disponibile aici. Competiția a inclus și un cros de 2 km pentru copii.

*** Mamaia, 29 martie. A doua ediție a ”Maratonului Nisipului”. Circa 400 de atleți au participat la cele trei probe ale competiției. În cursa de 10 km au câștigat Adela Săraru (Constanța) și Maxim Răileanu (Chișinău), în cea de semimaraton Antonia Mariș (Tr. Severin) și Ghenadie Țimbalist (Cahul). La maraton primii au fost Nicoleta Ciortan (Tulcea) și Florin Szomyu (București). Timpii finali încă nu au fost afișați pe site-ul competiției, însă mai multe detalii despre concurs puteți afla de aici. Inedit la Maratonul Nisipului este faptul că circa 90% din traseu se aleargă pe nisip (o utilă relatare aici) și că la concurs au venit mulți (și foarte buni) alergători din Republica Moldova.

Duatlon

*** Aproape 500 de sportivi (de la elite, amatori și până la copii) urmau să ia startul la Campionatul Național de Duatlon, desfășurat pe 29 martie în București. Vremea ploioasă a dat puțin planurile organizatorilor peste cap, numărul celor care nu s-au prezentat fiind destul de mare. Altfel, organizarea a fost bună, iar entuziasmul pe măsură. Nu s-au înregistrat surprize, campioni naționali devenind Ciprian Bălănescu (la al zecelea său titlu) și respectiv Antoanela Manac. Ei au alergat 5km, au mers pe bicicletă 20 km și au încheiat cu o nouă alergare de 2,5km. Rezultatele oficiale urmează să fie afișate pe site-ul Federației de Triatlon.

Foto: clickart.ro

Comments

comments

Previous

Mondialele de cross-country

Next

Prima mea alergare prin Turda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also