duminică, mai 19 2024

Lucian Clinciu continuă proiectul de traversare a Carpaților. Attila Csomortani a alergat o cursă de 12 ore. Ilie Roșu a dus patru drapele la cel de-al 55-lea său maraton.

munte

Lucian Clinciu a ajuns în a 25-a zi a aventurii sale de traversare a Carpaților românești. Alergând, mergând pe schiuri de tură sau pe role (pe porțiunile de șosea care fac legătura între diferite masive muntoase), Lucian a ajuns de ieri în Făgăraș. Paștele l-a petrecut acasă, în Piatra Craiului. Sunt multe de spus despre acest proiect unic, însă pe moment cele mai potrivite par cuvintele scrise pe Transcarpathianrun, blogul care documentează aventura sa: ” Acum ești din nou singur, Lucian și ai destulă forță pentru încă o zi de Făgăraș, una de Cindrel și ultima de Sureanu! Ai din nou timp să te gândești, să adulmeci natura, să te încânte apusul, să te transformi într-un călător smerit și înțelept ce vorbește puțin și cu tâlc, într-un călător care acceptă viața, timpul, natura, întâmplarea, firesc, așa cum ar trebui să o facem cu toții! Doamne Ajută!”

– Sâmbătă 27 aprilie, ultramaratonistul Attila Csomortani a alergat într-o cursă de 12 ore desfășurată în localitatea Sarvari din Ungaria. Ciucanul, care mai are și alte performanțe similare la activ, a reușit să parcurgă distanța de 115.7 km în acest timp, clasându-se pe locul 9 la general și pe prima poziție la categoria de vârstă (+ 50 ani).

– Patru drapele (România, Elveția, ONU și Unicef) purtate în alergare. Al 55-lea maraton din carieră alergat cu drapelul românesc. 4h:24min timpul final. Geneva, 4 mai. Desigur, Ilie Roșu.

Comments

comments

Previous

Urare de sărbători: Antioxidare plăcută!

Next

Revista Alerg #11

5 comments

  1. A fost al 55-lea maraton cu drapelul Romaniei si al 65-lea din cariera. Principalul obstacol a fost vantul. Au fost cel putin 25 de km alergati in mijlocul naturii, prin culturi de rapita si pasuni si cativa km de drumuri de tara. In prima parte a cursei s-a urcat usor. Ultima parte a cursei a fost pe malul lacului Geneva. Am dus alaturi de drapelul Romaniei, drapelele Elvetiei, ONU si UNICEF. Cei de la Unicef mi-au multumit pentru ca am purtat in cursa steagul lor. Steagul ONU l-am fluturat pentru a 19-a oara intr-o cursa. Pe tricou am avut inscriptionat un mesaj „Romania Elvetia Impreuna” pentru Adoptarea si implementarea declaratiei pentru drepturile pamantului, initiata in Romania, de catre PACHAMAMA Romania, presedinte Alexandra Postelnicu, care a alergat si ea in proba de semimaraton, avand acelasi mesaj pe tricou. A fost o cursa pentru natura, pentru pace si prietenie si pentru copii. O facui si pe asta! Hristos a inviat!

  2. Multumesc pentru precizari, am completat si eu in text. Multa bafta in continuare ”Generale” Ilie Rosu

  3. Ce sa mai zic, am pierdut numarul maratoanelor. Pana la urma la Geneva a fost al 66-lea maraton din cariera si al 56-lea consecutiv cu steaguri! Am uitat de cel de saptamana trecuta de la Brasov! Daca la sfarsitul lui 2012 aveam 50 cu steaguri si 60 in total, am mai adaugat anul acesta inca 6: Rasnov, Bratislava, Rotterdam, Cluj-Napoca, Brasov si … Geneva, toate cu steaguri.

  4. Ilie, daca si tu ai pierdut sirul maratoanelor, eu ce pot sa mai zic? Poate ca a venit vremea sa iti angajezi o secretara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also