Info general

Știri pe scurt

Fără vreo introducere specială, să spunem că și în week-endul 9-10 mai s-a alergat intens. Principalele competiții ar fi următoarele:

Mo
Maraton

Moieciu de Sus, 9 mai. Ecomarathon. Ediția a șasea. Peste 1300 de participanți. Vremea a fost în general bună, chiar dacă la un moment dat a mai plouat, inclusiv puțină grindină. Câștigători în proba de maraton au fost George Buta – 3h:28min:40sec și Emanuela Brizio (Valetudo Skyrunning) – 4h:14min:17sec. La cros (14 km) cei mai rapizi au fost Ionuț Zincă (Valetudo Skyrunning) – 56min:04 și respectiv Denisa Dragomir (Valetudo Skyrunning) – 1h:07min:37sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

București, 10 mai. Maratonul Regal. Ediția a patra. Concursul a inclus o probă de maraton (64 finișeri) – câștigători fiind Ionel Rapotan – 2h:57min:58sec și Alexandra Postolache – 3h:50min:44sec) – o probă de semimaraton (127 finișeri) – cei mai rapizi fiind Ioan Moisă – 1h:18min:32sec și Didina Manole – 1h:36min:50sec și un cros 10 km – cu 162 de participanți. Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Duatlon

Tg Mureș, 9 mai. Transilvania Cross Duathlon. Competiția de duatlon off road, cu un nivel de dificultate destul de ridicat, a desemnat și campionii balcanici și naționali în această probă. S-a alergat 5.5 km, pedalat 19.5 km iar mai apoi au fost încă 2.75 km de alergat. Campion balcanic și național a devenit Ciprian Bălănescu – 1h:24min:17sec, iar în proba feminină pe primul loc a urcat tot o reprezentantă a României, Monika Koncz – 1h:54min:18sec. Rezultatele se găsesc aici.

Crosuri

Doar o să le enumerăm:  Gabriela Szabo RUNFEST, la Bistrița (cu 6 probe, majoritatea pentru copii), Crosul Cora în București, Crosul Companiilor la Iași și Timișoara, Crosul Universitar StudentRun la Constanța, Crosul memorial Szasz Albert la Tg. Mureș, Ziua Mondială a Atletismului (în mai multe orașe din țară), plus numeroase alte evenimente de alergare (alergări de grup, antrenamente premergătoare unor competiții).

Foto: Laurențiu Pavel – Ecomarathon

Comments

comments

>
Previous post

Români in UK Challenge

Next post

Dragoste pe bani buni. La Moieciu

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *