marți, august 9 2022

Multe, tot mai multe concursuri de alergare. Inclusiv în acest week-end.

Competitors take part in a marathon in front of the Colosseum in Rome25-26 mai a fost un nou sfârșit de săptămână încărcat, cu multe competiții de alergare în țară. Semi-maratoane (două, la Sibiu și la Comana, lângă București), o cursă de skyrunning (Hit the Top, în Bucegi), o cursă de alergare cu obstacole la Cluj, mai multe crosuri (București, Oradea, Călărași, cros de noapte Cluj). Sper că nu am omis nimic important.

În plus, au fost câteva concursuri internaționale relevante, la care au participat alergători români. Să începem cu prezentarea acestora din urmă.

Astfel, trebuie spus că maratonistul Marius Ionescu a reușit să se claseze pe locul 12 la Manchester Bupa 10k, una dintre cele mai prestigioase serii de alergări pe distanța de 10 km. Piciu a realizat un timp de 29min:59sec, în timp ce primii trei au fost cu toții alergători cunoscuți: Moses Kipsiro (27min:52sec), Wilson Kipsang (27min:53sec) și Haile Gebresellasie (28min:00sec).

Prima competiție din seria Skyrunner® World Series champions s-a desfășurat pe 26 mai la în Țara Bascilor, pe un traseu între Zegama și Aiskorri. Cei 42 de km ai cursei au fost parcurși în 3h:54min:38sec de Kilian Jornet (Salomon Santiveri), în timp ce la feminin a câștigat Emelie Forsberg (Salomon) –  în 4h:48min:12sec. Singurul român participant a fost Vlad Florin, care s-a clasat pe locul 52 cu un timp de 4h:41min:42sec. Competițiile de skyrunning se individualizează prin coborâri abrupte și tehnice.

Revenind în țară…

La semimaratonul de la Sibiu au participat 100 de alergători, concursul fiind câștigat de Daniel Scrob (1h:17min:57sec) și Angela Teodorescu (1h:48min:02sec). Rezultatele complete, inclusiv din proba de cros sunt disponibile aici.

A doua ediție a Maratonului Tabere cu Suflet, desfășurat în pădurea Comana, din apropiere de București, a reunit la start circa 60 de alergători, dintre care 11 în proba de maraton și 34 în cea de semi-maraton. Alergarea pe distanța de aproximativ 42 km a fost câștigată de Ovidiu Petre (3h:33min:42sec) și Marinela Apopei (6h:13min:25sec). Lista completă aici.

Cursa de skyrunning Hit the Top, desfășurată pe un traseu de circa 19 km lungime, cu o diferență de nivel cumulată de 3100 m (ascensiune 1594m) a fost câștigată de Paul Pepene, cu un timp total de 2h:01min:23sec. Rezultatele complete sunt aici.

Comments

comments

Previous

Captain Donath

Next

25 de motive pentru a alerga la Arad!

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also