vineri, iulie 19 2024

Ceva succese ale alergătorilor români. În rest, curse pentru toate gusturile și pentru toate nivelurile de pregătire.

Bo
Europenele de alergare montană

– Am relatat deja, dar merită spus din nou că alergătorii români au avut un comportament meritoriu la a 13-a ediție a Campionatelor europene de alergare montană. Mai exact, Ionuț Zincă (seniori) și Alina Piscu (junioare) s-au clasat pe locul patru, în rest ceilalți alergători având clasări de mijlocul clasamentului. Lui Zincă – care recent a decis să renunțe la concursurile de orientare sportivă – i-au lipsit doar 13 secunde pentru a se clasa pe podium, pentru a repeta astfel cea mai bună performanță a sa de până acum.

10k. Bupa Great North Run

– Cel mai bun maratonist român al momentului, Marius Ionescu, a reușit să se claseze pe locul trei la Bupa Great North Run, o bine cunoscută cursă de 10 km desfășurată în Marea Britanie. Cu această ocazie, Ionescu a reușit să realizeze un personal best pe această distanță (pe șosea), cu un timp de 29min:51sec. Rezultatul său este cu atât mai meritoriu, deoarece a alergat într-o companie selectă, la start aflându-se printre alții și ugandezul Stephen Kiprotich, care are în palmares titlurile de campion mondial și cel olimpic la maraton. Kiprotich avea să și câștige Bupa Great North Run, cu un timp de 29min:39sec. Conform Sport News.ro, Marius Ionescu a câștigat 200 de lire sterline pentru rezultatul său. El se află în plină pregătire pentru Campionatul european de atletism care se va desfășura în august, la Zurich.

Maraton

–    Circa 40 de persoane au luat startul la a doua ediție a Dracula Maraton, concurs de alergare de noapte desfășurat sâmbătă 12 iulie în parcul IOR din București. Proba de maraton a fost câștigată la masculin de către Florin Simion  (3h:19min:09sec) și la feminin de Ana Baran (4h:21min:40sec). Concursul a mai avut probe de maraton și alergare pe distanța de 15 km. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

–    Tot la a doua ediție s-a aflat și concursul de alergare montană Bate Toaca, din munții Ceahlău. Au fost două probe de alergare, pentru avansați – lungime 28,6 km cu diferență de nivel pozitivă de aprox. 2300 m) și pentru amatori: lungime 15,7 km cu 1000 m diferență de nivel). Câștigătorii sunt: Ingrid Mutter (4h:13min:09sec) și Viorel Pălici (3h:14min:34sec) în proba lungă și respectiv Iuliana Găleanu (2h:49min:52sec) și Petru Todiriță (2h:02min:15sec) în proba amatorilor. Rezultatele complete urmează să fie afișate pe site-ul concursului.

Semimaraton

– Prima ediție a competiției Maratonul Transilvaniei a inclus două probe de alergare, care au strâns la start 140 de participanți. S-a alergat în zona Sâmbăta, de la poalele munților Făgăraș. Traseul de trail run pe distanța de 21 de km, care a avut o diferență de nivel cumulată de 1430m, a fost parcurs cel mai rapid de către Bogdana Diaconu (2h:15min:04sec) și respectiv Claudiu Calborean (1h:29min:34sec). Traseul scurt s-a desfășurat pe o distanță de 10km, cu 180m diferență de nivel, cei mai rapizi fiind Liliana Samoilă (51min:16sec) și respectiv Rareș Popescu (36min:44sec). Rezultatele complete se găsesc aici.

–    Pe 12 iulie ar fi trebuit să se desfășoare prima ediție a San Montan Maraton, un concurs de alergare pe distanța de 21 km, desfășurat în zona muntelui Baru, din Retezat. Pe moment, nu sunt alte informații disponibile.

Crosuri & Inedite

–    După o primă ediție desfășurată la București, unde s-a strâns foarte multă lume, formatul de concurs The Color Run s-a mutat la Cluj. Așa că, duminică 13 iulie, circa 1500 de oameni s-au aliniat la start pentru a parcurge, cu bună dispoziție și fără scopuri competitive, un traseu de circa 5 km, pe parcursul căruia au fost ”împinși de la spate” de muzică dar și împroșcați cu culori pastelate. Imagini  spectaculoase sunt pe site-ul evenimentului.

–    Meridionalii în alergare. Pe 10 iulie s-a dat startul unui proiect de parcurgere în alergare a Carpaților Meridionali: 200 de km în patru zile, circa 10 mii de metri diferență de nivel. Patru alergători: Szenasi Zoltan, Bogya Zoltan, Papp Csaba și Cristian Manea, membri ai clubului Rupicapra. Proiectul a implicat parcurgerea unui traseu dificil, prin traversarea celor mai înalte vârfuri din Făgăraș. Mai multe detalii și ceva imagini pe pagina de Facebook a evenimentului.

–    Ultra Night Tineretului. O fugă de noapte, de plăcere și fără pretenții pe distanța de cel mult 51 de km. Sau pe acolo… Un grup de alergători din Parcul Tineretului din București a lansat invitația de a parcurge această distanță (care, întâmplător, coincide cu vârsta unuia dintre organizatori)… La start s-a strâns în cele din urmă o mână de alergători care au ținut-o în pas vioi până au dat zorii.

Triatlon

–    A treia etapă a Cross Triathlon Series, circuit de triatlon offroad, s-a desfășurat sâmbătă 12 iulie la Lacul Sf. Ana, de lângă Tușnad. Concursul, care a presupus parcurgerea a 900 metri înot, 23km pe bicicletă și a 6.2km în alergare a fost câștigat la masculin de către Ciprian Bălănescu (1h:55min:10sec) și respectiv de Jakab Hajnalka    2:21:54. Competiția a avut și o probă sprint și de ștafete. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Alergare montană. Lângă podium

Next

Pelerinaj de duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also