duminică, februarie 25 2024

Tocmai a fost Paștele ortodox, adică prilej de odihnă și stat cu familia. Cu toate acestea, s-a alergat totuși, deși mai puțin ca de obicei

*****

Mai întîi să consemnăm rezultatele obținute de cîțiva dintre cei mai buni alergători români, la o cursă de șosea desfășurată în Italia. Astfel, campioana națională la 10.000 metri, Mădălina Florea, a terminat prima cursa de 5.470 de metri, din cadrul Oderzo Citta Archeologica, cu un timp de 17min:48sec, relatează 4run.ro. Florea a fost premiată de fosta campioană olimpică Gabriela Szabo, care a fost ambasadorul concursului.

La băieți, într-o cursă de 9.8 km, a participat și cel mai bun maratonist român al momentului, Marius Ionescu, care – fără să forțeze, venea la doar o săptămînă după maratonul de la Dusseldorf, unde s-a clasat al doilea – el reușind să termine pe poziția a noua, cu un timp de 29min:38sec. Cursa a fost cîștigată de campionul olimpic la maraton, italianul Daniele Meucci, cu un timp de 28min:40sec.

Siret

Cum, necum, dar pe 2 mai s-au strîns vreo 50 de alergători (fără a socoti și copiii) la a treia ediție a Maratonului Siretului (Celor două lacuri). Au fost patru curse, de 15km, 30km, semimaraton și maraton. Acestea au fost cîștigate, în ordine, de către Viorel Stan – 1h:12min:06sec, Ovidiu Manta – 2h:32min:40sec, Culai Voicu – 1h:33min:50sec și respectiv Ștefan Sălăgean – 3h:03min:10sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Pentru a înțelege puțin atmosfera acestui eveniment, reproducem cuvintele unui participant, Gabriel Drilea, postate pe pagina sa de Facebook: ”La Adjudul Vechi. Un preot foarte inimos. Cea mai bună pasta party de dinaintea unei alergări. Cea mai bună pasta party de după o alergare. Un adevarat festin: la solicitarea părintelui, oamenii locului au adus platouri cu bunătățuri din casele lor: sărmăluțe în foi de viță și în ștevie, drob, brînză, miel etc, etc. Asta-i soarta: degeaba fugi tu de ghiftuiala de acasă, că vine ea și te prinde din urmă. Familia Georgel și Vicki Mărcuță ne-au găzduit și hrănit gratuit două zile cu o amabilitate și ospitalitate pe care nu o găsești la 5 stele”.

Foto: imagine din timpul Maratonului Siretului

Comments

comments

Previous

Transylvania 100. Noutăți importante

Next

Semimaratonul București. Niște întrebări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also