Info general

Știri pe scurt. Bobocel & Băneasa

Altfel spus: un rezultat bun la Europenele de cros și despre cea mai mare cursă de alergare a iernii

aa
Cros

Ancuța Bobocel a reușit o clasare bună, terminând duminică pe locul 5 la Campionatul european de cros de la Hyeres (Franța). Cu un finish bun, Bobocel a alergat cei 8,8 km ai traseului în 26min:07sec, la 20 de secunde de câștigătoare. Echipa României (compusă din Cristina Negru – 27min:09sec, Adelina Panaet – 27min:20sec, Mihaela Petrea – 28min:28sec și Cristiana Ghiță – 29min:55sec) s-a clasat pe locul 6. La individual a câștigat olandeza de culoare Sifan Hassan – 25min:47sec, iar la echipe Marea Britanie. De remarcat că Ancuța Bobocel a revenit abia în vară în circuitul competițional, după ce a născut.

Deși în general aveau clasări mai bune decât senioarele, de data aceasta echipa junioarelor s-a clasat pe locul 9, cea mai bună poziție (locul 30) având Maria Ifteni (14min:10sec pe distanța de 4,1km).

La băieți am avut un singur reprezentant, juniorul Dorin Rusu, care s-a clasat pe locul 24, cu un timp de 18min:16sec (distanța 5,9km).

În proba seniorilor, pe primul loc a venit turcul de origine kenyană Ali Kaya – 29min:20sec (distanță 10,11 km). Pe echipe a câștigat Spania.  La juniori a câștigat un italian de culoare. Am accentuat acest amănunt deoarece – cu excepția junioarelor – toate probele au fost câștigate de atleți naturalizați sau născuți din părinți africani, ceea ce arată încă o dată superioritatea acestora în fața europenilor. În plus, se ridică întrebarea dacă nu ar trebui schimbate regulamentele, astfel încât să nu se mai permită naturalizarea rapidă a sportivilor de culoare.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Campionatele europene de cros au reprezentat prima competiție internațională la care nu au putut participa atleții ruși, aflați în stare de suspendare provizorie, până când Federația internațională de atletism (IAAF) va lua o decizie definitivă în scandalul de dopaj sistematic, fiind în discuție inclusiv excluderea atletismului din Rusia de la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.

Imagini din cursa senioarelor

Trail Running

Peste 1000 de alergători au luat startul duminică la a patra ediție a Băneasa Trail Run, competiție ce a inclus probe de 10.5 km și de semimaraton. Merită remarcată evoluția ascendentă a acestui concurs, de la 180 de participanți la prima ediție, în condițiile în care și organizarea a fost tot timpul excelentă.

Startul s-a dat din fața restaurantului Casa Albă, lângă intrarea în pădurea Băneasa. 500 de alergatori au participat la proba de 10,5 km și 525 la cea de semimaraton.
Câștigători au fost Florin Munteanu (1h:19min:17sec)și Iuliana Stroescu (1h:31min:16sec), în proba de semimaraton, respectiv Ghenadie Țimbalist (38min:00sec) și Antoanela Manac (44min:31sec), în proba de cros. Clasamentul este disponibil aici.

bb

Comments

comments

>
Previous post

Ultra. Și cîteva probleme

Next post

Abonament la revista Alerg. 2016

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *