marți, iulie 16 2024
A treia săptămînă fără competiții interne semnificative. Ce bine că vine aprilie…

Cros

Dacă prin competiție semnificativă înțelegem un concurs pe o distanță mai lungă (hai să zicem peste 10km) și cu un număr de participanți format din trei cifre, da, atunci în week-endul trecut nu am avut așa ceva. Altfel, nu poți să nu remarci lucrurile deosebite care se întîmplă la Cluj. Aici, pe 11 martie nu mai puțin de 372 de doamne și domnișoare au alergat. Îhî. 372. A fost Crosul Divelor, cu două curse, de 2 și respectiv 6 km. Rezultatele sunt disponibile aici.

Ultra

Tot cu ardeleni  deosebiți. Vineri 10 martie, bistrițeanul Tibi Ușeriu a luat startul pentru a doua oară la ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, o cursă de anduranță pe distanța de 566 km. Concursul a suscitat mult interes anul trecut în rîndul alergătorilor români (am scris pe larg aici), anul acesta atmosfera e mai calmă și echilibrată. Sunt în continuare mulți alături de Tibi (detalii aici), care și-a propus să cîștige din nou concursul. El a pornit în stilu-i caracteristic, de sinucigaș, foarte tare, a luat un avans considerabil în cursă, s-a autodeprivat riscant de somn și a luat frigul în piept, iar la ora redactării acestei știri conduce detașat. Detalii despre cursă se pot urmări aici.

Duatlon

E perioada de pregătire pentru sezonul de duatlon și triatlon, ce urmează să înceapă în curînd. Despre una din cursele de luna viitoare am scris deja, despre Duatlonul Buftea, care o să găzduiască inclusiv un concurs internațional cu sportivi din Europa de Sud-Est, o să scriem în curînd mai multe. Și vom avea și un concurs unde oferim înscrieri gratuite. Pînă atunci, să spunem că cel mai bun sportiv român în aceste probe, Ciprian Bălănescu, a terminat primul Duatlo Monte Gordo (Portugalia), în proba de super-sprint. Altfel, despre planurile triatloniștilor români a scris pe larg Emilian Nedelcu, aici și aici.

 

În încheiere, doar o veste din actualitatea internațională, nu prea grozavă însă. Alergătorul canadian Ed Whitlock, deținător a numeroase recorduri la categoria masters (inclusiv faptul că a fost primul om de peste 70 de ani care a alergat un maraton sub 3h) a decedat luni la vîrsta de 86 de ani, în urma unui cancer la pancreas prostată. În revista Alerg #34 (ce va apărea la sfîrșitul acestei luni) îi dedicăm un portret-omagiu.

Comments

comments

Previous

Triatlon Invictus ”Pe Argeș în jos”

Next

O lumină şuie, minunată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also