luni, mai 20 2024

Au fost doar două competiții în acest week-end, dar amîndouă importante.

Montan
Sîmbătă 2 aprilie, a cincea ediție a Semimaratonului Brașov Intersport. Două probe principale: semimaraton (21 km, 650m diferență de nivel) și cros (10km, 380m). O vreme excelentă, foarte bună pentru alergare, o organizare în nota obișnuită, adică excelentă.

BV

Au fost 279 finișeri (123 fete) în proba de cros, cîștigată de Bogdan Damian – 39min:27sec și respectiv Iulia Zudor – 49min:39sec.

Interes mai mare a stîrnit semimaratonul, pe care l-au terminat 759 de alergători (dintre care 174 fete) și unde pe primele locuri s-au clasat Vitalie Gheorghiță – 1h:13min:28sec și respectiv Ingrid Mutter – 1h:32min:06sec.
Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Șosea
Merită salutată apariția și în România a curselor de 10km, acreditate internațional, ceea ce va permite de acum înainte o evaluare mai exactă a potențialului alergătorilor români. Prima ediție a Uniqa 10k&Family Run a inclus proba competitivă de 10 km (individual, ștafetă și pentru scaune rulante) dar și mai multe curse pentru familie, copii, chiar și bebeluși. În aceste condiții, în Piața Constituției din București s-au strîns peste 5.000 de persoane, care s-au bucurat de mișcare și de vremea frumoasă.

Kenyenii au dominat cursa de 10km. La masculin a cîștigat Geofry Kipkirui Korir 28min:28sec și la fete Agnes Chebet – 33min:07sec. Cele mai bune rezultate înregistrate de sportivi români au fost  Alexandru Soare – 29min:09sec (locul 5 la general) și Mădălina Florea – 33min:11sec (locul 2 la general). ”Revanșa” alergătorilor români a fost în proba de ștafetă unde echipa Gold Nutrition (Marius Ionescu și Ionuț Zăizan) a ocupat locul întâi cu timpul de 29min:36sec.

zece

Să mai notăm cîteva cifre: în cursa de 10km au fost 1007 finișeri (dintre care 349 femei), iar la ștafetă au terminat 104 echipe.

În cadrul probei Cursa familiilor, frații Purcea au câștigat primul loc la categoria „Cea mai rapidă familie” parcurgând 2,9 km în jurul Palatului Parlamentului în 12 minute, iar la ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Văduva a trecut linia de sosire fiind formată din 9 membri. În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 băieți și cele mai rapide 5 fete. Copiii între 5-12 ani au luat startul pe categorii de vârstă și gen alături de părinti la Cursa Caroli pentru Părinți și Copii. Pentru fiecare categorie au fost premiați “Cea mai rapidă mamă” sau “Cel mai rapid tată”. La Cursa Bebelușilor, 27 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2034 a Maratonului București.

S-au acordat premii în bani în valoare totală de 15.000 de euro precum și în produse. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Foto: Sabin Țițeiu – Semimaraton și 10k&Family Run

Comments

comments

Previous

Concurs. Câștigă 4 locuri gratuite la crosul RUNFEST Cernica

Next

Inițiativă. Kalenji Running Club

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also