luni, iulie 22 2024

Cum nu a fost nicio competiție oficială în țară în acest week-end, să consemnăm totuși competiții la care au luat startul sportivi români. Dar și despre noul record mondial la alergat de-a bușilea.

Toma

*** Vremea rea, ploaia, vântul și temperaturile scăzute au fost principalele ingredient ale ultramaratonului caritabil No Finish Line, care s-a desfășurat la Monaco în perioada 16-24 noiembrie. Aici, Toma Coconea a reușit o performanță notabilă, clasându-se pe locul 5 în clasamentul general (din 9021 participanți) și pe primul loc la categoria sa de vârstă. Deși a avut probleme destul de serioase (dureri date de o tendinită rebelă), Coconea a alergat 810,4 km de-a lungul a celor șapte zile de concurs, timp în care a dormit, în medie, două ore pe zi. Câștigătorul, francezul Didier Sessegolo, a parcurs în aceeași perioadă 900,77 km. “A fost o experiență plăcută din punct de vedere sportiv, însă am întâmpinat mai multe probleme cu o tendinită care nu mi-a dat pace. (…) Am ajuns de câteva ori la medic, însă durerea este trecătoare dacă ai o motivație și există determinare. Îmi doream foarte mult să depășesc recordul cursei, însă… există și anul viitor”, a spus Toma Coconea.

*** Andrei Roșu a reușit să termine un triplu ultratriatlon, în cadrul etapei de Cupă Mondială desfășurată la Monterrey în Mexic. Roșu a parcurs 11,4 km la înot, 540 km în proba de bicicletă și 126 km în alergare, într-un timp de circa 50 de ore (de-a lungul a trei zile de concurs). Competiția din Mexic, care a presupus parcurgerea a zece ultratriatloane, a fost câștigată de către cehul Kamil Suran, care este și liderul la zi al Cupei Mondiale de Ultratriatlon.

*** Cu întârziere, însă să consemnăm rezultatele a două sportive din România la Rock‘n’Roll Las Vegas Marathon, desfășurat pe 17 noiembrie. Conform maraton.info.ro, Nuța Olaru a câștigat proba de maraton a competiției (cu un timp de 2h:58min:46sec), în timp ce Adriana Nelson (Pârțea) a câștigat semimaratonul, cu un timp de 1h:18min:10sec.

*** Și pentru că am avut până acum relatări despre competiții (cu alergare) mai puțin obișnuite, să continuă în aceeași notă. Astfel, pe 21 noiembrie, japonezul Kenichi Ito a înregistrat un record mondial de viteză pe 100 m, parcurși…pe brânci (de-a bușilea), relatează The Guardian. Atletul a acoperit distanța în 16 secunde 87 zecimi, record consemnat ca atare în Guinness Book. Imagini de la recordul anterior deținut de Kenichi Ito, mai jos.

Foto: Red Bull Content Pool

Comments

comments

Previous

O parodie despre ultra-!

Next

Constantina Diţă renunţă la atletism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also