sâmbătă, iulie 24 2021

Cele mai importante competiții de alergare din România au avut loc în acest week-end.

marat
Alergare montană

Maratonul Piatra Craiului Salomon
Zărnești, jud. Brașov. A noua ediție. Peste 600 de alergători în proba de maraton (circa 41 km). Câștigători au fost: la masculin Istvan Szabolcz Gyorgy (Cluj), cu un timp de 3h:44min, iar la fete Iulia Găinariu (Brașov), cu un timp de 4h:21min. Rezultatele complete urmează să fie afișate aici.

Alergare pe șosea

Maratonul Internațional București – Raiffeisen Bank
București . A șaptea ediție. Peste 5000 de alergători în probele competitive. La maraton, în proba feminină s-a impus Paula Todoran (CSM Zalău), cu un timp de 2h:41min:24sec. Ea a fost urmată de Caroline Jemeli Kipruto (Kenya), 2h:47min:23sec și de Adela Paulina Bălțoi (Pandurii Tg. Jiu), cu 2h:55min:11sec.

La masculin s-a impus kenyanul Boaz Kipkorir Kipyego, cronometrat cu timpul de 2h:13:min:37sec, un nou record pentru Maratonul Internațional București. Podiumul a fost completat de alți doi kenyeni, Amos Tirop Matui, cu 2h:14min:41sec și Stanley Kipkoech Kirui, 2h:20min:45sec.

Locul întâi în cadrul cursei scaunelor cu rotile a fost acordat lui Ahmad Ghoul, din Liban, cu timpul 2h:02min:30sec.

La semimaraton, Nicolae Soare a terminat pe primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h:04min:53sec, iar Monica Florea la feminin, cu un timp de 1h:15min:51sec. Cursa de ștafetă a fost câștigată de echipa ABRC-Tri Team, cu timpul 2h:10min:54sec. La cursa populară, categoria bărbați, învingător a fost Ionuț Dragușin , iar la feminin s-a impus Mihaela Petrea.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Alergătorul sub acoperire...

Next

Gală pentru Pușa

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also