luni, octombrie 21 2024

A devenit o obișnuință să avem cel puțin 50 de evenimente de alergare în fiecare săptămână. Acest week-end s-a încadrat în media obișnuită, chiar dacă – conform Ro Club Maraton – media săptămânii 11-17 iunie e ceva (doar puțin) mai scăzută.

Din mulțimea crosurilor semnalăm câteva: pe cele din ciclul Ziua Olimpică, Crosul Click! Sănătate, The Color Run Cluj, Tura Licuricilor. În continuare, concursurile oficiale, pe distanțe mai lungi.

bv
Maraton

Prima ediție a Maratonului Internațional Brașov a strâns la start circa 1200 de participanți, în toate probele competiției (maraton, ștafetă, semimaraton, curse de 10 km și de 5 km, crosuri copii). Printre participanți s-au aflat sportivi din Moldova, Ungaria şi Bulgaria. Chișinăuanul Vitalie Gheorghiță avea să câștige proba de maraton, cu timpul de 2h:26min:44sec, find urmat de Ştefan Daniel Lupulescu – 2h:31min:34sec şi Igor Țimbalari –2h:42min:14sec. Zărneșteanca Iulia Găinariu a dominat proba la feminin, câștigând cu timpul de 3h:01min:39sec, pe locul doi venind Maria Magdalena Velișcu – 3h:08min:05sec, iar pe trei – Mihaela Botezan – 3h:28min:40sec. La semimaraton masculin s-a impus Maxim Răileanu cu timpul de 1h:09sec:36sec , iar la feminin Adela Bălțoi – 1h:23min:42sec. Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul concursului. La Maratonul Internațional Brașov au fost marcate și două evenimente simbolice: Victor Ilie a alergat aici al 200-lea său maraton, iar Liviu Bica a aniversat al 100-lea maraton din carieră.

Montan

Atinge Omu s-a desfășurat și anul acesta pe unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase trasee de alergare montană din Bucegi: start din Peștera și urcare (respectiv coborâre) până la Vf. Omu. Distanța de circa 16 km, diferență de nivel pozitivă – 1000 metri.  Câștigători au fost Denisa Dragomir – 1h:46min:18sec și Viorel Pălici – 1h:29min:58sec. Alte detalii pe site-ul concursului.

Circa 150 de alergători au luat startul la a doua ediție a Voineasa Mountain Run. Competiția a inclus o probă de maraton (circa 40 km) și una de semimaraton. Rezultatele finale nu au fost încă anunțate oficial.

Triatlon

Poate cel mai îmbucurător fapt la Triatlonul Buftea din acest an este numărul mare al copiilor care au terminat cursa – 47. Altfel, concursul s-a desfășurat cu casa închisă, având două probe: sprint și distanța olimpică. La această din urmă probă, cei mai rapizi au fost Daniel Attila – 2h:01min:50sec și respectiv Ștefania Ion – 2h:28min:15sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Și pentru că tot vorbim de triatlon să spunem că la Baku, la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene, Antoanela Manac a ocupat locul 36, antepenultimul, în proba feminină, cu un timp total de 2 h:19min:14sec. Îm proba masculină, Ciprian Bălănescu a fost descalificat, fiind depășit (cu un tur) în proba de ciclism.

Inedit

La rubrica de lucruri inedite din alergare, să menționăm textul lui Marius Vintilă, care oferă o perspectivă trist-amuzantă asupra atmosferei din jurul Maratonului Internațional Brașov ca și faptul că unui câștigător (Cristian Ungureanu, la Crosul Caritas Iași) i-a fost retras premiul pe motiv că nu a alergat în tricoul oferit de organizatori, chiar dacă acest lucru nu era specificat în regulamentul de concurs.

Foto: Maratonul Internațional Brașov

Comments

comments

Previous

Pădurea

Next

Dragă, să vezi cum nu am murit de cald. La Brașov!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also