luni, mai 20 2024

Cum a fost un week-end cu destul de multe evenimente de alergare, o să încercăm să le prezentăm pe toate, cît mai scurt și mai clar cu putință.

Foto: EcoMarathon Moieciu / Lulu’s Book of Smiles

Maraton

Moieciu de Sus. EcoMarathon, ediția a 8-a. Circa 1700 de participanți la proba de cros (cca 14 km) și maraton. Număr record de alergători. Cîștigător la masculin a fost din nou Viorel Pălici – 3h:29min:24sec, iar la feminin cea mai rapidă a fost Ingrid Mutter – 4h:08min:54sec (nou record al traseului).  La cros, au terminat primii Viorel Gheorghiță – 1h:00min:24sec și respectiv Diana Năstas – 1h:22min:34sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Semimaraton

Tg. Mureș. Prima ediție a Mureș Half Marathon. Probe de cros 10km, ștafetă și semimaraton. Imagini despre concurs se găsesc pe pagina dedicată de Facebook, iar rezultatele ar urma să fie afișate pe site-ul oficial.

Cros

Pitești. Campionatul național de alergare și marș pe șosea pentru atleți veterani. Probe pe lungimi între 1.000 și 10.000 de metri, în funcție de categoria de vîrstă. Rezultatele ar urma să apară pe site-ul Comisiei Atleților Veterani din cadrul FRA.

Bistrița. Competiția ”Gabriela Szabo Runfest”, ediția a XII-a, circa 1.000 de participanți. Probe de 2km, 4km, 10km. Pe distanța cea mai lungă cîștigători au fost Andrei Dorin Rusu (Vatra Dornei) – 34min:32sec și Mădălina Florea (Sighișoara) – 38min:28sec. Rezultatele finale sunt disponibile aici.

Alba Iulia. Peste 700 de persoane au alergat, pe 5 mai, la „Crosul Europei”, un eveniment sportiv care s-a desfăşurat în interiorul şanţurilor Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia pe un traseu de trei kilometri şi care a avut ca scop promovarea valorilor europene şi a drepturilor cetăţenilor europeni. Cel mai tânăr participant a avut 11 ani, iar cei mai vârstnici au fost soţii Margareta și Emil Sufleţel, în vârstă de 83 de ani, care au devenit deja un simbol al acestui eveniment sportiv, astfel încît din acest an trofeul competiţiei poartă numele „Suflet european”.

Montan

Alergătoarea Denisa Dragomir a reușit să cîștige pentru al doilea an consecutiv cursa Trentapassi Skyrace desfășurată în Italia. Ea a parcurs un traseu lung de 17,5km (cu 1.280m diferență de nivel) într-un timp de 1h:57min:05sec. La masculin, Andrei Preda a ocupat locul 20, cu 1h:50min:12sec.

Ultramaraton

Cei doi români – Iulian Rotariu și Andrei Gligor – care au participat la Sahara Race, o cursă de 7 zile în care se aleargă 250 km în deșertul Namib, au terminat cu bine această competiție. La final, Rotariu s-a clasat pe locul 4 (cu un timp general de 29h:11min:41sec), iar Gligor pe locul 11 (36h:05min:04sec). Clasamentul și detalii sunt disponibile aici.

Arădeanul Roland Unterweger a participat la Breda (Olanda) la cursa internațională Wings for Life terminînd pe locul 96 la general (din circa 10.000 participanți) după ce a alergat o distanță de 56,05km.

Chiar dacă nu este doar alergare, să mai spunem că Vlad Tănase s-a alăturat grupului nu foarte mare de români care au terminat o cursă de enduroman (mai multe triatloane de tip ironman în regim non-stop). Tănase a participat la o astfel de cursă în Marea Britanie și a parcurs 7.6km înot, 380km bicicletă și 84km alergare într-un timp total de 36H:27min:45sec.

Prezenta rubrică e posibil să nu conțină toate informațiile relevante despre evenimentele de alergare. De aceea, vă suntem recunoscători dacă aveți observații sau completări

 

Comments

comments

Previous

Mihaela Rădulescu e mama sau tatăl lui Winnetou?

Next

Moieciu: doar o foaie din trifoiul Ecomarathonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also