vineri, septembrie 20 2024

Rezumăm, cu întîrziere, principalele evenimente de alergare ale sfârșitului de săptămînă. La urmă, niște cifre interesante.

Soare la Rio

Deși majoritatea disciplinelor sportive se află într-un evident regres (vezi doar cazul echipelor feminină și masculină de gimnastică ce au ratat calificarea la Jocurile Olimpice), atletismul pare să traverseze o perioadă ceva mai fastă. Astfel, România o să aibă doi reprezentanți în proba de maraton, asta după ce și Nicolae Soare a obținut un timp ce îi permite participarea la Rio. Soare, care a participat la maratonul de la Hamburg, a reușit să scoată un timp de 2h:18min:52sec, cu 8 secunde sub barem. El se alătură lui Marius Ionescu, deja calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Onorabil la Europene

România a avut doi reprezentanți la Campionatul European de Duatlon pe șosea ce s-a desfășurat la Kalkar, în Germania. Ciprian Bălănescu a reușit să se claseze pe locul 11 la Elite, la doar o poziție de un loc ce i-ar fi permis să fie recompensat financiar. Bălănescu, care a obținut un timp de 1h:50min:52sec, a alergat foarte bine prima porțiune, a avut timpi de tranziție foarte buni, însă a pierdut poziții în proba de bicicletă și mai ales pe a doua serie de alergare. Rezultatele oficiale sunt disponibile aici. Anul trecut, Ciprian Bălănescu s-a clasat pe locul 8 la general.

Celălalt reprezentant, Daniel Attila, a venit pe locul patru la categoria sa de vîrstă U23 (e drept că au fost doar șase concurenți, dintre care doi nu au putut termina cursa). Rezultatele sunt disponibile aici.

00

Cros 10km

Prima ediție a NN Bucharest 10k, o cursă de 10 km organizată în București la inițiativa campionei olimpice Constantina Diță. O cursă cu 388 de finișeri (o cifră peste așteptări în condițiile în care cursa a fost anunțată tîrziu și a avut concurență serioasă în această perioadă), cu o participare internațională și cu rezultate bune. La masculin a cîștigat kenyanul Kimayo Hillary Kiptum Mayo – 28min:52sec, iar la feminin compatrioata sa Oigo Christine Moraa – 33min:42sec. Cei mai bine clasați sportivi români au fost Alexandru Corneschi (locul 5 la general) – 30min:55sec și Paula Todoran (locul 3 la general) – 33min:47sec. Clasamentul general este disponibil aici.

Runfest Cernica

Circa 380 de alergători (printre care și 350 de copii) au luat startul, pe 17 aprilie, la Race to Nature & Family Run Cernica, o competiție ce a inclus probe de alergare pe mai multe distanțe (6km, 10,5km și 21km). De notat că că cea mai rapidă alergătoare la cursa de 6 kilometri a fost celebra atletă Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică. Cei mai rapizi sportivi la proba de semimaraton au fost Andrei Cucolea și respectiv Iuliana Stroescu. Restul rezultatelor sunt disponibile pe pagina oficială a competiției.

Crosul Pădurii

A opta ediție a unei competiții cu caracter umanitar, desfășurată în Parcul Tineretului din București. Mai multe distanțe de alergare: 5km, 10km, 15km și crosuri pentru copii. Au fost 151 de finișeri la crosul de 15 km, cîștigat de veteranii Vlad Victor (54min:36sec) și Ioana Nica (1h:11min:01sec). Crosul de 10 km a avut 186 de finișeri, iar primii s-au clasat Ioan Moisă (34min:10sec) și respectiv Claudia Dinu (39min:48sec). Au fost 299 de finișeri și la crosul de 5km, cîștigat de Bogdan Macovei (17min:23sec) și respectiv Mirela Mihai (21min:44sec). Rezultatele complete se găsesc aici.

Vă propunem acum, la final, puțină matematică. Ultimele trei evenimente prezentate – respectiv Cros 10km, Runfest Cernica și Crosul Pădurii – au avut loc toate în aceeași zi, duminică 17 aprilie și în același loc (București sau în apropierea capitalei). Distanțele de alergare au fost medii și lungi (între 5 și 21 km). Să adunăm acum numărul finișerilor din fiecare competiție: 388 + 379 + 636. Așadar, în aceeași zi, în București au alergat 1403 de persoane. Lor li se adaugă circa alte cîteva sute de copii. E mult? E puțin?
Cu o zi înainte, pe 16 aprilie, organizatorii The Color Run au spus că circa 10 mii de persoane (printre care mulți copii) au participat la parcurgerea unei distanțe de 5km, timp în care alergarea a fost (mai curînd) secundară.

Comments

comments

Previous

O combinaţie fenomenală de porno cu magie

Next

La atletu’ bine informat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also