vineri, iulie 19 2024

Gata, avem și primele rezultate ale primelor competiții oficiale de alergare ale acestui an. Plus alte câteva informații.

Făget Winter Race
23 ianuarie. Ediția a treia a unui concurs de trail running ce se  desfăşoară pe dealul Feleacului şi Pădurea Făget, la limita sudică a Clujului. Două probe: cros 15 km (Traseul profesioniști) și cros 7 km (Traseul hobby). 114 alergători au terminat cursele (78 la crosul lung). Câștigători la proba lungă au fost Gyorgy Szabolcs Istvan – 1h:03min:40sec și respectiv Iulia-Melinda Zudor – 1h:19min:40sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Skyrun
23-24 ianuarie. Tot ediția a treia, de data aceasta a unui concurs contratimp de alergare pe scări. Se urcă cea mai înaltă clădire din București, SkyTower. Circa 800 de participanți la proba individuală și cea de 24h, pe echipe. 34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune. Câștigători: Florin Munteanu – 3min:00sec și respectiv Gianina Tănase – 4min:15sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Concursul are un caracter umanitar, strângându-se pentru cauzele sociale înscrise circa 10 mii de euro.

Dubai Marathon
Este cursa care oferă cele mai mari premii din lume. Dubai Marathon s-a desfășurat vineri 22 ianuarie și, ținând cont de banii puși în joc, a strâns la start numeroși alergători de valoare. Etiopienii au dominat concursul, ocupând primele trei locuri, atât la feminin, cât și la masculin. Dacă la fete prima a terminat favorita Tirfi Tsegaye cu un timp de 2h:19min:41sec (tot ea a câștigat și în 2013), la băieți a învins un necunoscut, Tesfaye Abera – 2h:04min:24sec (al 13-lea cel mai bun timp din istorie). Cei doi atleți au câștigat fiecare câte un premiu de 200 de mii de dolari.

Business
Compania Adidas a anunțat că renunță la contractul de sponsorizare a Federației Internaționale de Atletism, IAAF, cu patru ani înainte de terminarea înțelegerii, relatează BBC. Forul atletic pierde astfel câteva milioane bune de dolari, deoarece Adidas era cel mai mare sponsor al său. Deși niciuna dintre părți nu a oferit încă o explicație, cel mai probabil anularea înțelegerii are de a face cu actualele probleme – legate de corupție și dopaj – din atletismul mondial.

Comments

comments

Previous

Kalenji. Noutățile anului 2016 (II)

Next

Nirvana, frate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also