joi, februarie 29 2024

Cros balcanic, Zincă din nou… Și alte câteva.

pi

Se apropie iarna, iar acesta este unul dintre motivele pentru care numărul competițiilor este în continuă scădere. După multă, foarte multă vreme, week-endul care s-a încheiat este primul în care nu a fost organizată nicio cursă internă. Cu toate acestea s-a alergat…

Balcaniada de cros

Desfășurat sâmbătă 8 noiembrie, la Darica (Turcia), Campionatul balcanic de  cros a prilejuit României câștigarea a 11 medalii, dintre care trei de aur, cinci de argint și trei de bronz, informează FRA.

Cel mai bine s-au comportat junioarele (ce au alergat distanța de 4 km), care au ocupat podiumul prin  Maria Ifteni (13min:07sec), Gabriela Doroftei (13min:15sec) și Mihaela Petrea (13min:21sec). În aceste condiții, echipa fetelor, care a mai inclus-o pe Andreea Piscu, a obținut aurul balcanic. La  băieți (6 km), România s-a clasat pe locul doi pe echipe, la individual obținându-se rezultate bune: Ionuţ Drăguşin (locul 5 – 17min:52sec), Marius Dumitru (locul 8 – 18min:20sec), Andrei Leancă (locul 10), Dorin Rusu (locul 16).

O altă medalie de aur a fost obținută la tineret feminin (6km), unde Mădălina Florea a urcat pe locul 3 – 19min:24. Restul fetelor au venit grupat: Adelina Panaet (locul 5), Luminiţa Achim (locul 6) şi Anca Bunea (locul 7).

Băieţii de la tineret (8km) s-au întors în ţară cu medaliile de argint, echipa fiind formată din Andrei Bărbuţ (locul 5 – 24min:39sec), Alexandru Staicu (locul 6), Cătălin Atănăsoaiei (locul 8) şi Bogdan Motogna (locul 9).

Încă două poziții secunde şi-au adjudecat formaţiile senioarelor (8 km) şi, respectiv, seniorilor (10 km). La feminin, Elena Moagă s-a clasat a cincea (27min:53sec), urmată de Mihaela Prunduş (28min:01sec), pe poziţiile opt şi nouă plasându-se Daniela Constanatinescu şi Ionela Dincă. La masculin Nicolae Soare (28min:48sec) s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, Andrei Ștefana reușind să termine al șaselea (29min:48sec), Ilie Corneschi al 8-lea (30min:57sec), iar Ciprian Suhanea al 11-lea (33min:22sec).

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Zincă

Cel mai bun alergător montan român, Ionuț Zincă, a terminat al doilea Marato Montseny, o cursă de 42 de kilometri, cu o diferență pozitivă de aproape 1200 metri. Zincă, ce a obținut un timp de 4h:03min:54sec, a fost devansat de Alfredo Garcia (4h:00min:52sec). El a obținut și titlul de campion pe echipe, alături de colegi de la Sestao Alpino, conform 4run.ro.

Etc

–    Se apropie de sfârșit 1000km Balkan Charity Challenge. Marți se va ajunge la București, la capătul unui drum în care s-a mers București-Sofia și retur pe bicicletă (636km total, în patru zile) și apoi, în alergare, 415km, în șapte zile. Sunt câțiva atleți care au dus cu bine la capăt acest proiect. Mai multe detalii pe site-ul 1000balkan.com.

–    Tandin Cernica a publicat aici o scurtă relatare a alergării sale umanitare pe distanța de 110 km.

–    Roland Unterweger, un alergător din Arad, s-a clasat pe poziția a 64-a în cadrul Maratonului de la Atena, cu un timp de 2h:52min:46sec. Printre cei circa 13 mii de participanți la această cursă s-au aflat și alți 42 de alergători români.

–    Adriana Istrate va alerga pe 20 noiembrie cursa de 100 de km din cadrul Antarctic Ice Marathon. Proiectul său are o componentă umanitară, mai multe detalii aici.

Comments

comments

Previous

Recomandare polemică. MRNR?

Next

Despre pauză

1 comment

  1. buna seara, in vara am facut o intindere la genunchi,
    imi puteti recomanda un cabinet de ortopedie
    multumesc
    Arges

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also