duminică, mai 19 2024

Două recorduri mondiale la maraton, români cucerind Bulgaria şi inflaţie de crosuri.

Pleven Friendship Marathonde Cosmin Năzdrăvanu

Recorduri mondiale

*** Maratonul de la Berlin a făcut o nouă „victimă”: recordul mondial pe distanţa de 42,195 km obţinut anul trecut de Wilson Kipsang Kiprotich (2h:03min:23sec) a fost spulberat duminică de un alt kenyan, tot în capitala Germaniei. Dennis Kipruto Kimetto a avut nevoie de doar 2h:02min:57sec pentru a deveni primul om care coboară sub bariera de 2 ore şi 3 minute. O altă „victimă” a cursei desfăşurate pe 28 septembrie: deşi a avut un timp mai bun decât recordul mondial al lui Kiprotich, kenyanul Emmanuel Mutai a trebuit să se mulţumească ieri doar cu locul doi (2h:03min:13sec). Detalii aici.

*** Tot în weekendul recent încheiat, o britanică de 26 de ani a devenit atleta cu cele mai multe maratoane oficiale alergate în zile consecutive: 53. Aproape 2240 de kilometri a alergat tânăra pentru a doborî un record deţinut din 2009 de Akinori Kusuda din Japonia (52 de maratoane consecutive). Detalii aici.

Trail running

*** Sâmbătă, 27 septembrie, a avut loc etapa de trail running a competiţiei Rarău Radical Race. Rezultatele vor fi anunţate în curând aici.

*** Duminică, 28 septembrie, a avut loc Făget Tour (lângă Cluj-Napoca). Proba pentru profesionişti (21 km, 600 m diferenţă de nivel) a fost câştigată de Ionuţ Zincă şi de Szabolcs Gyorgy (cei doi au terminat împreună, cu acelaşi timp – 1h:29min:56sec), la femei impunându-se Ana Rodean (1h:46min:41sec). La categoria Hobby (7,5 km, 250 m diferenţă de nivel) a ieşit invingător Adrian Dohotaru (31min:18sec), iar la feminin a câştigat Mutter Ingrid (36min:02sec).

Maraton şi semimaraton

*** Organizat la Plevna (Bulgaria) pe 28 septembrie, Pleven Friendship Marathon a adus la start şi aproape 20 de reprezentanţi ai României (precum şi câţiva coreeni care lucrează în ţara noastră). Rezultate notabile: la proba de maraton Florin Simion a obţinut locul 3 (3h:15min:38sec), la semimaraton Victor Vlad a terminat pe locul 2 (1h:24min:10sec), iar ştafeta compusă din Victor Vlad şi Emanuel Trandafir a terminat tot pe locul 2 (1h:28min:37sec). Vezi rezultatele complete.

*** Aproximativ 100 de persoane au participat pe 27 septembrie la a 12-a ediţie a Semimaratonului Sfântu Gheorghe. Câştigător la individual masculin a fost Sebestien Hunor, iar la feminin Koncz Monika. Au mai fost organizate probe de ştafetă de 3 persoane şi un micromaraton pentru cei mici. Detalii aici.

Crosuri & FunRun

*** Crosul Casiopeea a „îmbrăcat” în roz Parcul Tineretului din Capitală, beneficiind duminică de prezenţa a 2000 de persoane (conform organizatorilor). A fost a cincea ediţie a evenimentului care urmăreşte să sprijine lupta împotriva cancerului mamar. Fotografii găsiţi aici.

*** Cele 105 premii în valoare de 80.900 de lei de la Crosul Loteriei Române au atras multă lume duminică, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti (3000 conform organizatorilor). La masculin seniori a câştigat Nicolae Soare, iar la feminin Mădălina Florea. La veterani-feminin a terminat pe prima poziţie Hiroko Ogawa. Vezi locurile întâi la fiecare categorie. Citiţi şi o relatare despre cursă.

*** Mai multe curse denumite Crosul Inimii au avut loc prin ţară tot duminică 28 septembrie. Amintim de o prima ediţie desfăşurată în Suceava (150 de participanţi), în Craiova (200 de participanţi), precum şi în Bucureşti (ediţia a XV-a).

*** Peste 20 de companii au alergat la Crosul Companiilor Târgu Mureş de pe 28 septembrie. Rezultatele pot fi găsite aici.

*** Alte crosuri desfăşurate duminică în Bucureşti: Crosul BestJobs (în Parcul IOR) şi Crosul Avenor (100 de participaţi conform organizatorilor).

Triatlon

*** Sâmbătă, 27 septembrie, s-a desfăşurat Happy Triathlon, pe două trasee: olimpic (1500 m înot, 26 km ciclism, 10 km alergare) şi sprint (500 m înot, 13 km ciclism, 5 km alergare). La traseul olimpic a ieşit învingător Ciprian Bălănescu (17min:54sec înot, 58min:19sec bicicletă, 36min:22sec alergare), iar la sprint Alexandru Molnar-Diaconu (06min:12sec înot, 29min:35sec bicicletă, 17min:47sec alergare). Vezi rezultatele complete ale celor aproximativ 100 de participanţi.

Triatlonistele Antoanela Manac şiAndreea Bălan, precum şi Daniel Attila au participat în perioada 27-28 septembrie la Campionatul European de Triatlon Juniori din Alanya, Turcia. Antoanela Manac a reuşit să termine cele trei probe în 1h: 7min:20sec si să se claseze pe locul 11. Andreea Bălan a ocupat poziţia 25. Daniel Attila a luat startul la categoria juniori masculin alături de alţi 67 de sportivi şi a terminat pe pozişia 55. Vezi rezultatele complete.

foto: Verus Photography

Comments

comments

Previous

Nou record mondial la maraton

Next

Recomandare. Crosul Cramelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also