duminică, februarie 25 2024

Ce merită amintit din evenimentele legate de alergare ale ultimelor zile:

  • Prima maratonistă română ce a îndeplinit baremul  pentru Rio.
  • Rezultatele competițiilor interne din week-end. Nu-s multe…
  • Două campioane în aceeași probă de sprint. La naționale.
  • La 90 de ani

aa
Drumul spre Rio
Maratonista Paula Todoran, legitimată la CSM Zalău, a reușit duminică să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice ce se vor desfășura la Rio de Janeiro. Todoran a alergat maratonul de la Sevilla, unde a realizat un timp de 2h:36min:38sec, clasîndu-se pe locul 8. Ea se adaugă lui Marius Ionescu, ce a obținut deja calificarea pentru JO. Mai multe detalii aici.

Naționalele indoor
Nu s-a întîmplat mai nimic deosebit la ediția din acest an a Campionatelor naționale de atletism în sală. Cel mai valoros rezultat în probele de alergare a fost înregistrat în proba de 60m garduri, de către juniorul 1 Mihai Chiorpec, ce a înregistrat timpul de 7sec:90sutimi. Însă niciun sportiv nu a reușit să obțină rezultate care să îi permită calificarea la Campionatele mondiale indoor. Inedit a fost faptul că în proba de 400m două sportive (Mirela Lavric și Adelina Pastor) au înregistrat același timp (54sec:8sutimi), neputînd fi departajate nici la foto-finiș. Rezultatele complete se găsesc aici.
La etapă finală au participat 227 de atleți, 59 la feminin și 168 la masculin, de la 71 de cluburi. Săptămâna viitoare, sportivii români vor participa la Balcaniada de sală de la Istanbul, încă un prilej de realizare a baremurilor pentru CM indoor de la Portland (Oregon).

Competiții interne
Și au fost primele două competiții de alergare montană. Mai întîi, Green Flow, a XIII-a ediție a unui concurs organizat în masivul Piatra Mare, pe un traseu de circa 20 km lungime. Cîteva zeci de participanți. Cîștigători: Elena Cristian (2h:36min:04sec) și Alexandru Itu (1h: 40min:22sec).

Tot pe 20 februarie a avut loc a treia ediție a Parîng Night Challenge, alergare de noapte pe un traseu de 4.5km, cu o diferență de nivel de 1000m. Au fost 109 finișeri. Au cîștigat, la feminin, Ingrid Mutter (47min:55sec) și respectiv Andrei Preda și Viorel Pălici (40min:57sec). Rezultatele complete se găsesc aici.

A început și sezonul de triatlon. Sîmbătă a avut loc ediția a 5-a a Winter Tri Challenge. Circa 400 de participanți în probele de triatlon și duatlon, plus alte 88 de echipe. John Venable și Andreea Bălan au cîștigat proba individuală de triatlon, iar George Enescu și Ilinca Tempeanu au fost primii la duatlon. Rezultatele complete sunt aici.

La 90 de ani
Zilele acestea, profesorul Silviu Dumitrescu a împlinit 90 de ani. Pentru cine nu știe, este unul dintre importanții antrenori de atletism de la noi din țară, ziarist și organizator al primelor ediții ale Maratonului Internațional București. Plus un om cu totul și cu totul special. În curînd va apărea o nouă ediție a cărții sale ”Alergăm pentru sănătate – din tainele eforturilor fizice”.

Comments

comments

Previous

Fascinația Alpilor

Next

Recomandare. Semimaratonul Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also