Info general

Știri pe scurt. Rezultate

Maraton
Și a fost a noua ediție a Maratonului București. Conform organizatorilor, la competiție au luat parte aproape 14.000 de persoane (adulți și copii), la toate probele. Maratonul a fost dominat de sportivi est-africani. Astfel, kenyanul Kiptum James Barmasai  a fost cronometrat cu 2h:15min:05sec pe distanța de 42,195km, el fiind urmat de către conaționalii săi Kitum Edwin Kiplagat – 2h:16min:52sec și Kimeli Patrick Kiprono – 2h:18min:36sec. Proba feminină a fost câștigată de Wakjira Zeritu Begashaw din Etiopia, cu timpul 2h 40min 33 sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către Kimaiyo Sally Jemutai (Kenya) – 2h:40min:50sec și Tayr Fatuma Usen (Etiopia) – 2h 40min 53.sec.

m

Cum simultan s-au desfășurat și Campionatele Naționale de Maraton, să spunem că noii campioni naționali sunt Sorin Mîneran – 2h:30min:22sec (al cincilea la general) și Ana Rodean – 2h:51min:05sec (a patra la general).

În proba semimaraton,Marco Macchia  din Italia a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h:11min:30sec, în timp ce Adelina Bălțoi a terminat prima la feminin cu un timp de 1h:18min:15sec. Bălțoi a devenit, evident, și campioană națională, în timp ce le băieți acest titlu i-a revenit lui Andrei Crainic – 1h:12min:13sec (al doilea la general).

Să amintim și rezultatele celorlalte probe din cadrul Maratonului București. Astfel cursa Maraton Ștafetă a fost încheiată pe locul 1 de către echipa Team Hope Performer, cu timpul 2h:13min:06sec. La Cursa Populară (3,6km), Emanuel Popa a fost învingător la bărbați și Florentina Buga la fete, în timp ce la Cursa Teen’s Race, Richard Jucov a câștigat cursa băieților și Alice Perjoiu pe cea a fetelor.

Rezultatele complete se găsesc online aici.

Ultramaraton

Botoșăneanul Iulian Rotariu și-a propus să termine seria de ultramaratoane extreme 4 Deserts. După ce anul acesta a terminat cu bine Gobi March 2016 (locul 1 la categoria de vârstă și locul 4 în clasamentul general), duminică el a încheiat de parcurs și cei 240 de km ai Atacama Crossing (cursă multiday), clasîndu-se pe poziția a șasea și din nou primul la categoria sa de vîrstă, cu un timp de 32h:10min:21sec. Rezultatele cursei se găsesc aici, iar mai multe informații despre proiectul umanitar susținut de Iulian Rotariu aici.

IronMan

Cel mai bun ultratriatlonist român, Mihai Baractaru, a terminat pentru al doilea an consecutiv finala Campionatului Mondial de IronMan, desfășurată la Kona (Hawaii). Timpul său a fost de 9h:57min:30 sec (înot: 1h:04min:29sec / bicicletă: 5h:24min:33sec / alergare maraton: 3h:20min:03sec). El și-a îmbunătățit timpul cu nu mai puțin de 12min:09sec față de anul trecut.

Foto: Maratonul București

Comments

comments

>
Previous post

Cum putem comunica mai bine sportul?

Next post

Vrei în poze? Stai lângă un maratonist

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *