joi, februarie 22 2024

În lipsa aproape completă a competițiilor interne, nu ne-a rămas decît să vedem cum sportivii români au avut clasări bune și foarte bune la ceva concursuri internaționale.

Dar să începem prin a spune că în week-endul 6-7 martie au fost o mulțime de alergări și antrenamente comune (lista completă este aici și doar două competiții. Mai întîi e vorba de Campionatele municipale de atletism indoor pentru veterani (detalii lipsesc, concursul e anunțat aici și de Fuga lui Mărțișor, un cros de 7 km desfășurat la Mogoșoaia. Rezultatele complete ale acestuia din urmă se găsesc aici.

În rest, să trecem în revistă cît de bine s-au comportat unii din alergători pe la ceva concursuri peste hotare. Rezultatele, ținînd cont de etapa de pregătire, pot fi apreciate ca bune.

Cursa 20 Van Alphen, desfășurată în Olanda, a fost cîștigată de cel mai bun maratonist român al momentului, Marius Ionescu. El a parcurs traseul de 20 de km 1h:01min:09sec, ceea ce constituie un nou record personal pe această distanță. În aceeași competiție, Alexandru Corneschi s-a clasat pe locul 2 (cu 1h:01min:23sec), iar Nicolae Soare – care a avut niște probleme – pe locul 9, cu timpul de 1h:04min:00sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Un alt rezultat bun a obținut tînărul atlet Emanuel Trandafir, care a cîștigat proba de semimaraton a Pafos Marathon (Cipru). El a realizat un timp de 1h:11min:59sec. De menționat și clasarea pe locul 10 a lui Florin Szomyu, cu timpul de 1h:21min:17sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Și încă un concurs, încă o clasare pe podium. De data aceasta e vorba de Ciprian Bălănescu, care a terminat pe poziția a doua în cadrul Duatlonului Huelva (Spania). El a realizat un timp de 55min:32sec. O relatare despre competiție, în presa locală.

Comments

comments

Previous

RUNFEST - prima platformă online pentru alergători (P)

Next

Șarapova, da! Dar și atleți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also