joi, aprilie 18 2024

Despre cele mai importante evenimente recente ale triatlonului românesc.

b

** A 24-a ediție a Triatlonului de la Reci, cea mai longevivă competiție de triatlon din România. Din păcate, concursul – deși face parte din circuitul oficial național – traversează o perioadă de stagnare, tradusă prin număr mic de participanți, dificultăți în organizare, comunicare greoaie. Trei probe de concurs, pentru cadeți, juniori și proba olimpică (1500 m înot, 33 km bicicletă și 8.8 km alergare). Circa 100 de participanți. Câștigători au fost: la feminin, Koter Adel – 2h:47min:56sec și Ciprian Bălănescu la masculin  – 2h:11min:53sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

** Federația Română de Triatlon se află în plină campanie de promovare a tinerilor sportivi. Astfel, doi sportivi (Antoanela Manac și Simon Gergő) au participat în ultimul week-end la Cupa Europeană de Elite Sprint, desfășurată la Riga. Manac a suferit o căzătură urâtă la ciclism și a abandonat, iar Simon a ocupat locul 55 din 56 de finișeri. În același timp, la Cupa Europeană de Juniori și Cupa Mondială Elite, de la Tiszaujvaros (Ungaria) au participat patru juniori (Andreea Bălan, Balica Mircea, Chiș Andrei și Daroczi Balazs), plus un sportiv la Elite – Alex Diaconu. Din cei cinci numai Andreea Bălan a reușit să se califice în finală, unde a ocupat locul 23.

** Campionul național Ciprian Bălănescu anunță pentru data de 18 august o nouă întâlnire din ciclul „Vacanța în mișcare. Da, pentru sport” proiect prin intermediul căruia copii între 8-15 ani sunt invitați la un antrenament comun, de introducere în tainele triatlonului. Structura antrenamentului: alergare, bicicletă și stretching. Locul de întâlnire este Stadionul Lia Manoliu, la ora 19:00. Participarea se poate anunța printr-un comentariu la pagina de Facebook. Echipament necesar: bicicletă, cască, pantofi de alergare.

Comments

comments

Previous

Ah, Împărăteaso!

Next

Ultramaratonistele. Noi portrete (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also