sâmbătă, octombrie 1 2022

Da, sunt știrile despre ultimele concursuri de anduranță de dinaintea celor mai importante maratoane de toamnă din România.

Iezer
Sâmbătă 26 septembrie

Maratonul Tabere cu Suflet. În ciuda faptului că a ajuns la a patra ediție și că se organizează pe un traseu plăcut (plat, în pădurea Comana, foarte aproape de București) competiția continuă să aibă o audiență scăzută. Doar 18 participanți la probele lungi (4 la maraton, restul la semimaraton) și 12 alergători la cros. Maratonul a fost câștigat de Ovidiu Petre – 3h:17min:01sec, iar la semimaraton pe primele locuri s-au clasat Mihai Marian – 1h:34min:48sec și Oana Răuță – 2h:10min:10sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Iezer Run. Tot un număr relativ redus de participanți, în timp ce concursul se află la prima ediție. Trei trasee (10km, 21km și 30km) într-o zonă foarte frumoasă, pe un traseu de dificultate medie. 108 participanți la toate cele trei probe. Câștigători în cursa cea mai lungă au fost Eugen Pop Sorin – 3h:34min:30sec și Mădălina Iliuță – 4h:22min:05sec. Pe distanța de semimaraton cei mai rapizi au fost Bogdan Damian – 3h:03min:06sec și Camelia Picui – 4h:27min:16sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Duminică 27 septembrie

Semimaraton Bacău. Tot o competiție aflată la debut. 67 de participanți individuali (printre care și sportivi legitimați) și 35 de ștafete. Au câștigat Claudiu Bișcă – 1h:16min:05sec și Otilia Dantiș – 1h:32min:14 sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Să mai spunem că au avut loc și mai multe crosuri, printre care Crosul Casiopeea, Crosul Loteriei Române (deși ajuns la a 18-a ediție, continuă să fie organizat execrabil), Black Sea 10k (la Constanța, prima ediție, circa 300 participanți, mulți copii) sau Crosul Companiilor Tg Mureș (114 alergători, plus echipe).

Spuneam la început că ne aflăm cu puțin timp înainte de cele mai importante maratoane ale toamnei. Pe șosea, e vorba desigur de Maratonul Internațional București, iar cel montan e Maratonul Piatra Craiului – ajuns la a X-a ediție. Mai multe informații despre acesta din urmă în zilele următoare.

Foto: Imagine de pe traseul Iezer Run / Sursa: Facebook

Comments

comments

Previous

Stotan

Next

Primul Maraton. Florin Bobic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also