Info general

Știri pe scurt

– Maratonistul Gabriel Solomon a reușit să parcurgă, în alergare pe bandă, distanța de circa 213,75 kilometri, rezultatul său reprezentând cea mai bună performanță a unui sportiv român care a alergat neîntrerupt timp de 24 de ore. Totodată, rezultatul său – realizat în 26-27 mai – se încadrează pe locul 11 în clasamentul mondial al distanțelor parcurse în acest interval de timp. Cursa lui Gabriel Solomon a fost și un demers caritabil pentru copiii care se nasc prematur, în cadrul unui proiect susținut alături de organizația Salvați Copiii și în cadrul căruia s-au strâns circa 17.000 de euro.

Cum performanțele ultra-maratoniștilor români nu sunt foarte numerose, să amintim aici și alte rezultate. Astfel, pe 27 iunie 2011, Csomortani Attila parcurgea cei 212 kilometri ai ultra-maratonului Balaton într-un timp de 23h:33min. Cu un an înainte, Șerban Chiurlea alerga distanța de 157 de kilometri într-o cursă de 24h organizată în parcul Herăstrău din București.

– A treia ediție a Hercules Maraton, desfășurată în munții Cernei pe 26 mai, a avut câștigători de la echipa italiană Valetudo Sky Running. Nu este de mirare acest lucru deoarece de anul acesta competiția a fost inclusă în circuitul internațional Mountain Running International Cup (www.mnric.com). La masculin pe primul loc a terminat românul Ionuț Zincă, cu un timp de 3h:51min:38sec, fiind urmat de Adrian Bostan și Florin Vlad. La feminin a câștigat italianca Emanuela Brizio (4h:46min), care a fost urmată de compatrioatelesale Cecilia Mora și Isabella Labonia. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

– Zece este întotdeauna o cifră  frumoasă. La acest număr de ediții consecutive a reușit să ajungă maratonul Transilvania, desfășurat între Sighișoara și Mediaș. Deși ziua de 27 mai a fost una ploioasă, la startul competiției au luat parte câteva zeci de alergători, cei mai mulți din Ardeal. Competiția a fost câștigată la masculin de Andrei Crainic (CSM Cluj), cu un timp de 2h:36min:17sec, iar la feminin de Bianca Coldea (Mediaș) care a parcurs distanța maratonului în 3h:25min:20sec.

Comments

comments

>
Previous post

Kilometri și kilograme. De ce uneori maratoniștii cresc în greutate (II)

Next post

Și gazelele merg la doctor, nu-i așa?

Alerg.ro

Alerg.ro

4 Comments

 1. mai 28, 2012 at 8:40 am

  Dupa efortul si performanta remarcabile ale lui Gabi Solomon de mentionat si „dubla” (2 maratoane in 2 zile – mai exact cele 2 maratoane mentionate in articol) reusita de Danut Cernat, Maxom Alempie (care avea in palmare doar 2 maratoane), Eugen Taras si inca un „nebun” pe care il ghiciti cu siguranta.

 2. mai 28, 2012 at 9:01 am

  felicitari!

 3. mai 28, 2012 at 10:52 am

  Bravo Simon. Si tuturor celorlalti

 4. mai 29, 2012 at 1:29 am

  Multumim!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *