marți, mai 28 2024

Și nu numai atît. E vorba și despre exerciții de stretching recomandate, de nu obligatorii pentru alergători

Nu vă lăsați înșelați de imaginea de mai sus. Condiționat de limitările impuse de formatul paginii web (ah, și cît de des și de inutil se schimbă formate, se fac prgade-uri la teme etc) a trebuit să ciumpăvesc imaginea copertei unei cărți abia apărută la editura Pilot Books.

E vorba de ”Stretching pentru orice vîrstă”, scrisă de către Jessica Matthews, profesoară de kinetoterapie la o universitate din SUA și care predă totodată studii de yoga la MiraCosta College din San Diego.

Volumul, se arată în prezentarea cărții, ne învață principiile de bază ale strechingului corect, inclusiv mai multe tehnici de îmbunătățire a a exercițiilor, prezintă în detaliu fiecare poziție de streching, precum și sfaturi pentru a crește sau diminua intensitatea exercițiului. Totodată, oferă mai multe serii de exerciții de flexibilitate menite să detensioneze mușchii, în funcție de activitățile zilnice.

Mai multe serii de exerciții și posturi de stretching sînt recomandate alergătorilor.

În încheiere, pentru că recomandarea vine de la cineva care chiar știe despre ce vorbește, o să îl cităm pe dr. Șerban Damian, de la clinica Superfit: ”În calitate de medic şi maratonist amator, aş putea să definesc stretchingul ca fiind ceva ce ştim cu toţii că ar trebui să facem în mod constant, dar cei mai mulţi dintre noi suntem prea leneşi ca să punem în practică! În acest volum veți găsi argumentele necesare, precum şi metode simple şi explicaţii pe înţelesul tuturor pentru a face din stretching o obişnuinţă, indiferent dacă sunteți sportivi amatori sau de performanţă”.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Recorduri la naționalele de ultramaraton

Next

Despre imunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also