sâmbătă, mai 18 2024

În Călimăneşti apa termală are gust puturos. Dar face bine la bilă. Stop. Linişte multă prin staţiune, cu doar ceva vilegiaturişti toropiţi de soare, moţăind la gura izvorului binefăcător sau pe o bancă în parc. Stop. Un fost cinematograf din care se mai vede doar ieşirea. Stop. Verdeaţă multă şi mănăstiri pe măsură, cu mulţime de oameni în căutarea unei alinări. Stop. Seara, spectacol fascinant, ca în copilărie, cu licurici clipind intermitent în bezna nopţii. Stop. Şi cer spuzit de stele. Stop. A doua zi, agitaţia şi emoţiile obişnuite ale unei curse de alergare. Stop. Şi a fost Cozia Mountain Run. Şi a fost foarte bine. Stop.

Telegrafic şi în continuare:
aproape 150 de alergători au luat startul la prima ediţie a competiţiei, ce a inclus alergare fie traseul Stănișoara (21 km și 700 m diferență de nivel), fie pe traseul Cozia (30 km și 1.750 m diferență de nivel).

organizare bine pusă la punct (powered by Ro Club Maraton), în care rolul principal i-a revenit lui Tudor Buţu (ce cu siguranţă a parcurs distanţa unui maraton alergând mereu calm şi cu zâmbetul pe faţă ca să rezolve toate problemele apărute). Numeroşi voluntari, inclusiv localnici, dar şi de la salvamont sau jandarmerie.

– un pachet de start voit modest (a inclus doar un tricou) asta deoarece competiţia a avut un caracter umanitar, fondurile strânse fiind destinate copiiilor fără adăpost de la Așezământul Social “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Slobozia, județul Giurgiu. Aceştia, în totalitate, au alergat cu entuziasm în cursa copiilor, de după competiţia propriu-zisă.

-un traseu foarte bine marcat, într-o zonă pitorească. Puncte de alimentare şi de hidratare suficiente şi bine alimentate.

Traseul Cozia a fost însă mult mai puţin alergabil decât estimam. După primii 9 km pe drum forestier, apoi pante cu urcări şi coborâri medii au urmat 6 km din nou pe un drum forestier, în pantă ascendentă. Până aici, un alergător mediu putea alerga aproape tot timpul. Au urmat apoi însă 5 km de ascensiune continuă, pe o potecă, cu porţiuni stâncoase, cu o diferenţă de nivel de aproape 800 de metri. Alergare imposibilă.

Coborârea ce a urmat a fost de asemenea abruptă, pe o potecă strâmtă, unde era recomandabilă cel mult o deplasare alertă, cu mare atenţie la evitarea eventualelor căzături. Pe final, o nouă ascensiune, prin pădure, de circa 1 km, urmată de o coborâre tot cam atât de lungă.

Câştigători

Traseul Stănişoara (21 km)
1.    Alex Midvichi  – 1h:47min:18sec
2.    Florin Simion – 1h:51min:31sec
3.    Ionuţ Purcea – 1h:53min:01sec

Traseul Cozia (30km)
1.    Florin Vlad – 2h:59min:34sec
2.    Silviu Bălan – 3h:13min:55sec
3.    Lucian Clinciu – 3h:27min:42sec

Rezultatele complete aici.

Foto: http://coziamountainrun.ro

Comments

comments

Previous

Mureș-Olt Marathon. Raport de cursă

Next

Competiții în luna iulie

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also