Info general

Transmaraton. O altfel de cursă

Nu mai e deloc o noutate că numărul competițiilor de alergare din România crește de la an la an. Și că majoritatea dintre ele, îndeosebi cele care sunt puse la cale chiar de sportivi, sunt bine organizate.

În condițiile acestei concurențe tot mai vizibile, a venit vremea, se pare, ca aceste competiții să își definească un profil distinct, să se individualizeze și să câștige prestigiu. Transmaraton – o cursă ce se va desfășura pe 9 iunie pe Transfăgărășan – pare să încerce acest lucru încă de la prima ediție.

Trebuie spus, mai întâi, că Transmaraton e o competiție hibrid, adresându-se atât amatorilor de ultra-maraton cât și celor care vor să alerge o distanță mai scurtă (respectiv 21 de km). Apoi, alergarea se face pe șosea, dar la altitudine (deloc mică), fiind așadar o combinație de competiție montană și de șosea.

Apoi, la Transmaraton numărul de locuri a fost limitat, din diferite motive, dar mai ales pentru a se asigura astfel o protecție optimă a participanților și pentru că, în plus, nu există suficiente spații de cazare în zonă. Astfel, la ultramaraton (70 de km) vor alerga 10 concurenți, iar la semimaraton doar 100.

Solicitările au fost sensibil mai numeroase și de aceea s-a apelat la o tragere la sorți, desfășurată chiar azi (rezultatele sunt disponibile aici și aici), fiind selectați cei care doar vor plăti taxa de participare. Restul doritorilor trebuie să își asume o cauză umanitară (din cele două propuse de organizatori) și să reușească să strângă o sumă minimă ce va fi donată fie asociației Hospice, fie asociației Viitor Plus.

Organizatorii Transmaraton sunt Andrei Roșu și Gabriel Solomon, sub egida Ro Club Maraton. Alerg.ro este partener media. Sponsori principali sunt Unicredit Leasing și Omniasig.

Comments

comments

>
Previous post

Încălțările minimaliste Vibram contestate în instanță

Next post

Scrisoare de dragoste. Și un cros

Alerg.ro

Alerg.ro

4 Comments

 1. aprilie 5, 2012 at 3:42 am

  Sunt curios cum se vor simti membrii clubului cand la final de an, sau mai devreme, cand acest eveniment organizat sub egida RO CLUB MARATOn va fi amintit si laudat, dar la la el vor fi participat foarte putini colegi de club.
  Sincer, imi doresc ca in acel week-end sa se organizez si alt eveniment, ca sa-mi mai piara din dezamagire.

 2. aprilie 5, 2012 at 9:37 am

  @Florin
  Mi-ar fi placut sa fie mai multi membri Ro Club Maraton, insa la tragerea la sorti nu s-au inscris asa multi asa ca nu prea avea cum sa iasa multi la tombola 😉

  Mai exista insa o sansa de inscriere:
  http://transmaraton.org/blog/ce-se-intampla-dupa-tragerea-la-sorti/

  Aici s-au inscris deja destul de multi membri 😉

 3. Oana
  aprilie 5, 2012 at 9:37 am

  Trebuie sa fi fost intr-adevar dezamagit daca la ora 3.42 a.m. ai scris acest mesaj si imi pare rau pentru nesomnul provocat de un eveniment caritabil. Vad ca revenim deja la fiecare eveniment la aceeasi discutie care pare sa nu se mai termine: un eveniment cu numar de locuri limitat, indiferent cine il organizeaza, nu presupune rezervarea de locuri pentru membri Ro Club Maraton. Cred ca s-a explicat indelung deja de ce numarul de locuri este limitat la acest eveniment, care este scopul evenimentului si ce munca presupune acel eveniment pe care noi il pregatim inca din toamna anului trecut. Nu mi se pare corect ca un membru Ro Club Maraton sa aiba numai cuvinte ironice la adresa acestui eveniment, mai ales in conditiile in care toate intrebarile pe care le-a adresat organizatorilor au primit raspunsuri pertinente si argumentate. Imi pare rau sa aud ca si dupa toate explicatiile pe care le-ai primit, esti inca dezamagit si poate ar trebui sa te gandesti sa vii voluntar la acest concurs ca in acest fel sa-ti piara din dezamagire, intrucat vei intelege ce inseamna acest eveniment.

 4. Oana
  aprilie 5, 2012 at 9:41 am

  Scuze pentru ceas, observ abia acum ca este o eroare la ceasul afisat de site, deci nu a fost scris la ora 3.42 a.m. mesajul, ci in jurul orei 10 a.m.. Retrag prima fraza, dar tot te invit sa te inscrii ca voluntar la Transmaraton:)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *