miercuri, aprilie 24 2024

Pe 2-3 mai urmează să se desfășoare o ediție cu totul specială a competiției de alergare Ultramaraton AUTISM 24h. Anul acesta, pentru prima dată în istoria concursului umanitar, nu se va mai desfășura pe plaja din Mamaia ci fiecare dintre cei 150 de participanți va alerga acasă.

Totodată, concursul – ajuns la ediția a patra – este dedicat strîngerii de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism.

„Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platformă unde să se prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă”, spune psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h.

Condițiile de terminare a concursului sînt să parcurgi o distanță de minim 100 de km și transmiterea video online, către organizator, a cursei.

Startul va fi dat sîmbătă 2 mai, la ora 10:00, în direct pe Facebook și YouTube, iar finișul va avea loc o zi mai tîrziu, la finalul celor  24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare cu condiția să îndeplinească condițiile legale pentru această perioadă.

La startul virtual al competiției se vor afla cei mai buni ultramaratoniști din țară, dar și români din Europa care vor alerga în izolare. Un caz mai special este al profesorului de matematică Dan Toropu din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni și apropiați într-un parc pe un traseu special amenajat pt eveniment.

„Cu siguranță că întreaga energie a evenimentului va fi  una specială și majoritatea participanților vor  încerca să-și descopere noi  limite și să-și dovedească că pot mai mult decît ar fi bănuit”, mai spune Gemănaru.

Printre cele mai deosebite locuri, ce au fost alese deja ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașina de spălat.

Participanții vor avea la dispoziție, ca la orice concurs ce se respectă, număr de concurs, clasament online, medalie de finisher și diplomă de participare.

Competiția va fi transmisă online pe rețelele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio amenajat special. Vor fi astfel transmisii online din diferite locuri unde se află participanții, vor fi analize și dezbateri privind evoluția concurenților și interviuri cu alergătorii aflați pe traseu. Un ultramaraton video de 24 de ore.   

Comments

comments

Previous

De ce alerg?

Next

Adelin Petrișor: De ce alerg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also