vineri, decembrie 1 2023

A spus-o frumos la un moment dat: “pentru mine, alergarea extremă e o experiență care îmi sporește iubirea din suflet“. Și nu e nimic fals în aceste cuvinte. Șerban Chiurlea e unul dintre acei rari oameni care aleargă întâi de toate cu mintea și cu sufletul, și care pune pasiune și dragoste în ceea ce face.

Șerban Chiurlea nu vrea să colecționeze recorduri sau medalii, nu vrea să învingă munți, distanțe sau competitori, ci doar să își sporească bunătatea din inimă și să trăiască senzația de libertate într-un mod care îl reprezintă: alergând.

E indiscutabil ultra-maratonistul român cu cea mai mare experiență și cu palmaresul cel mai bogat. Dar e și un deschizător de drumuri, un pionier al ultra-maratoanelor de la noi. 

A alergat în locuri unde alți alergători români nu au ajuns încă sau, totodată, a avut inițiative în premieră: o alergare de 24 de ore, parcurgerea Crestei Făgărașului sub 20 de ore, traversarea în alergare a României, de la est la vest etc.

Pentru acest week-end, Șerban Chiurlea anunță un nou proiect: o alergare mai lungă. De 48 de ore. “Îmi doream acest lucru de ceva timp și sper să îmi reușească. Știu că o să fie greu… Cel mai mult mi-e frică de ziua de sîmbătă, cînd voi începe să resimt oboseala și, în plus, cînd se va încălzi. Dar asta e… “

Șerban își dorește să alerge cel puțin 200-210 kilometri. “Știu că nu e foarte mult ca distanță, dar pentru mine cel mai important e să termin alergarea de 48 de ore. Chiar dacă o să parcurg mai puțin ca distanță, tot mulțumit voi fi“.

Alergarea va debuta vineri 12 august, în Parcul Herăstrău, cu începere de la ora 10, pe un traseu în circuit. Mai multe detalii aici. Șerban va fi însoțit de cîțiva prieteni și alergători, care vor parcurge distanțe mai scurte ca timp și distanță.

Merită menționat că la punctul de hidratare se va găsi și revista ALERG #4.

Foto: Oana Badea.

Comments

comments

Previous

Revista ALERG #4

Next

Pe scurt, despre o cursă infernală (I)

3 comments

  1. Multumesc pentru publicarea si popularizarea fotografiilor mele:)
    Il sustin pe Serban si sper sa se simta bine si sa reuseasca si acest nou proiect. Mi-ar fi placut sa alerg si eu alaturi de el, la un moment dat ma batea un gand de 24 ore, dar din pacate inca nu sunt refacuta, dar macar il pot sustine. Bafta Serban! Ar mai trebui spus ca alaturi de el va fi ca aproape intotdeauna in cursele lungi, cel putin la cele din tara, sotia lui, Ioana, careia ii dorim sa reziste si ea cele 48 de ore alaturi de Serban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also