duminică, februarie 25 2024

Backyard ultra se va organiza și în România. Pe 21 mai

Este un format inedit de concurs de ultramaraton. Se aleargă în circuit, pe o distanță de 6706 metri, care trebuie parcursă într-o oră (dacă rămîne timp, acesta este folosit de obicei pentru odihnă sau refacere), iar apoi se reia alergarea pe aceeași distanță. Concursul se încheie cînd se oprește ultimul concurent, care astfel a parcurs cele mai multe ture.

Pe 21 mai, la Ștefești (Prahova) se va organiza și prima ediție a Romania Backyard Ultra. Traseul de aici are o lungime de 3353 metri, de aceea acesta va trebui parcurs de două ori într-un interval de o oră, pentru a se ajunge astfel la distanța de 6706 metri. Diferența de nivel a traseului este de 120 de metri, alergîndu-se pe drum forestier.

Detalii privind înscrierea se pot obține aici. Taxa de participare este de 250 de lei, iar premiul pentru cîștigător este de 1000 de euro (acesta va fi majorat la 1200 de euro, dacă cea mai rezistentă se va dovedi o fată), cu condiția să se alerge minim 40 de ore.

Competițiile de acest tip sunt tot mai populare în lume. Recordul la masculin ar fi deținut de către Karel Sabbe (75 de ture parcurse, respectiv 502,95km) și de Cortney Dauwalter, la feminin, care a alergat 68 de ture. Ambii concurenția au realizat aceste performanțe în octombrie 2020 (sursa aici).

Și, în fine, să spunem că distanța ”de concurs” de 6706m a fost obținută prin împărțirea a 100 de mile la 24 de ore.

Comments

comments

Previous

Nou record mondial la semimaraton feminin

Next

50km. Record mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also