joi, septembrie 16 2021

O relatare inspirată de aici ar arăta cam așa:

„În ciuda temperaturilor mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului – și au fost 25 de grade la ora 11 de dimineață – Cupa Internațională a Alergărilor Montane – Marele Premiu al Națiunilor a avut un debut foarte bun la primul concurs al anului.

Pe 3 aprilie, cursa Valetudo Skyrunning a adunat la start peste 250 de alergători care își doreau nu doar să se bucure de o zi frumoasă, tocmai bună pentru alergare montană cît și să preia conducerea în această competiție.

Cursa masculină a fost dominată de românul Ionuț Zincă. Pe primii kilometri, care au fost foarte rapizi, acesta a stat în grupul fruntaș alături de catalanul Michel Rabat (campionul en-titre al circuitului) sau de rusul care trăiește în Italia, Mihail Mamleev. Pe urmă, Zincă a preluat conducerea, imediat ce traseul a început să urce și nu a mai cedat-o pînă în final.

El a cîștigat clar această primă etapă a Cupei Internaționale a Alergărilor Montane, competiție care include șapte dintre cele mai dificile sau spectaculoase curse montane din Europa și Africa (Maroc)”.

Clasament final: 1. Ionuț Zincă (România) – 1h:49min:51sec;  2. Mihail Mamleev (Rusia) 1h:50min:16sec ;                           3. Massimiliano Zanaboni (Italia) 1h:52min:12sec

Merită menționat că și Adi Bostan, component al lotului României de alergare montană, a avut o comportare foarte bună, venind pe poziția a 16-a la masculin, iar surorile Silvia și Cornelia David au ocupat locurile 19 și respectiv 20 la feminin.

Revenind la Ionuț Zincă, cîștigătorul competiției Valetudo Skyrunning, trebuie spus că el e un alergător excelent, dar mai puțin cunoscut în România deoarece locuiește și se antrenează în Spania. Anul trecut, Zincă a ocupat locul doi în clasamentul general al Cupei Internaționale a Alergărilor Montane – Marele Premiu al Națiunilor.

Foto: SiS Team

Comments

comments

Previous

Recidivă

Next

Vai de părinții ce nu ascultă de copii…

2 comments

  1. BRAVO Ionut ! , …datorita dumitale din nou Romania a fost in fruntea tuturor natiunilor ! , … Felicitari Cornelia , Felicitari Sivia , Felicitari Adi ! ,
    … aceasta este cu adevarat o stire care ar trebui sa apara in toata mass-media …
    Cu consideratie ,
    cristi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also