Info general

Un succes deosebit. Ionuț Zincă

O relatare inspirată de aici ar arăta cam așa:

„În ciuda temperaturilor mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului – și au fost 25 de grade la ora 11 de dimineață – Cupa Internațională a Alergărilor Montane – Marele Premiu al Națiunilor a avut un debut foarte bun la primul concurs al anului.

Pe 3 aprilie, cursa Valetudo Skyrunning a adunat la start peste 250 de alergători care își doreau nu doar să se bucure de o zi frumoasă, tocmai bună pentru alergare montană cît și să preia conducerea în această competiție.

Cursa masculină a fost dominată de românul Ionuț Zincă. Pe primii kilometri, care au fost foarte rapizi, acesta a stat în grupul fruntaș alături de catalanul Michel Rabat (campionul en-titre al circuitului) sau de rusul care trăiește în Italia, Mihail Mamleev. Pe urmă, Zincă a preluat conducerea, imediat ce traseul a început să urce și nu a mai cedat-o pînă în final.

El a cîștigat clar această primă etapă a Cupei Internaționale a Alergărilor Montane, competiție care include șapte dintre cele mai dificile sau spectaculoase curse montane din Europa și Africa (Maroc)”.

Clasament final: 1. Ionuț Zincă (România) – 1h:49min:51sec;  2. Mihail Mamleev (Rusia) 1h:50min:16sec ;                           3. Massimiliano Zanaboni (Italia) 1h:52min:12sec

Merită menționat că și Adi Bostan, component al lotului României de alergare montană, a avut o comportare foarte bună, venind pe poziția a 16-a la masculin, iar surorile Silvia și Cornelia David au ocupat locurile 19 și respectiv 20 la feminin.

Revenind la Ionuț Zincă, cîștigătorul competiției Valetudo Skyrunning, trebuie spus că el e un alergător excelent, dar mai puțin cunoscut în România deoarece locuiește și se antrenează în Spania. Anul trecut, Zincă a ocupat locul doi în clasamentul general al Cupei Internaționale a Alergărilor Montane – Marele Premiu al Națiunilor.

Foto: SiS Team

Comments

comments

>
Previous post

Recidivă

Next post

Vai de părinții ce nu ascultă de copii…

Alerg.ro

Alerg.ro

2 Comments

 1. aprilie 5, 2011 at 11:59 am

  BRAVO Ionut ! , …datorita dumitale din nou Romania a fost in fruntea tuturor natiunilor ! , … Felicitari Cornelia , Felicitari Sivia , Felicitari Adi ! ,
  … aceasta este cu adevarat o stire care ar trebui sa apara in toata mass-media …
  Cu consideratie ,
  cristi .

 2. crazy flower
  aprilie 7, 2011 at 1:44 am

  Bravo Ionut, bravo Adi, Cornelia si Sis!
  Felicitari tuturor.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *