marți, iunie 18 2024

Am anunțat anterior despre două ”aventuri în alergare” (ghilimelele nu au nimic ironic, vor doar să sublinieze caracterul special al acestor proiecte), care au presupus traversarea unor rute în Carpați. Vestea bună este că ambele proiecte s-au terminat cu bine.

# Întîi de toate, pe 23 iulie, în noapte, Soveresan Andrei-Gratian  a reușit să parcurgă în alergare, exclusiv cu mijloace proprii, întregul lanț carpatic ce se întinde în România. Altfel spus, el a pornit la 1 iulie de la Sighet și a ajuns la Orșova, după ce a parcurs un traseu de circa 1500km. Detalii despre aventura sa se pot afla de pe pagina Arc peste Carpati. Proiectul lui Sovereșan înseamnă realizarea ”celui mai rapid timp cunoscut” (Fastest Known Time) de traversare a Carpaților.  Totodată, proiectul are o componentă umanitară, strîngîndu-se bani pentru construirea unui spital privat pentru copii cu afecțiuni oncologice (pentru detalii vezi 1leu.org, iar donații se pot face și pe pagina Galantom. Traseul urmat de Andrei Sovereșan se poate urmări și aici. Un interviu puțin anterior plecării în alergare este disponibil aici).

# Pe 26 iulie, în jurul orei 14, Șerban Chiurlea și Corin Zinz au terminat traversarea Carpaților Orientali, la capătul unui traseu lung de 465 km. Ei au avut nevoie de nouă zile pentru a termina. Cum Șerban Chiurlea rămîne adeptul unei abordări individuale a alergării, nedorind ca proiectele sale să fie mediatizate excesiv și nici nedîndu-le o tentă umanitară, detalii despre alergările sale anterioare (inclusiv despre traversarea României, pe mai multe trasee) pot fi găsite aici.

# Cîteva date despre Cindrel ÎnAlergare, singura competiție de alergare montană de la sfîrșitul acestei săptămîni. E a șasea ediție, iar anul acesta organizatorii așteaptă la start în jur de 450 de participanţi pentru cele trei curse: maraton (aprox 42km), semimaraton (aprox 21km) şi cursa familiei (aprox 5 km). Mai multe detalii despre trasee puteți găsi aici: http://inalergare.ro/

Comments

comments

Previous

Viața ca o recuperare

Next

Dă de știre!

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also