marți, iunie 18 2024

– Atleta Cristina Frumuz, de la clubul CSM Buzău, a cîștigat proba de semi-maraton din cadrul maratonului desfășurat pe 17 aprilie la Viena, cu un timp de 1h:15min:38sec. Straniu este faptul că pe site-ul organizatorilor Frumuz apare concurînd pentru… Rusia. Cristina Frumuz este una dintre cele mai bune fondiste din România, campioană națională anul acesta la cros. Recordul național la semi-maraton este deținut în continuare de Constantina Diță, cu un timp de 1h:08min:07sec, realizat în 2006 la Chicago.

Maratonul Hercules 2011 este promovat și prin intermediul unui spot audio difuzat de Kiss FM. Spotul poate fi ascultat aici

Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului Internațional București, anunță pentru 29 mai Crosul Pădurii, o competiție pregătitoare în perspectiva MIB dar și una cu caracter ecologic. Mai multe informații sunt disponibile aici, dar sunt incomplete (nu este clar, spre exemplu, unde se va alerga)

– S-a rezolvat și problema primului român care a reușit să alerge pe toate cele șapte continente, un subiect care a animat în ultima vreme comunitatea locală de alergători. Erau trei candidați pentru acest acest titlu simbolic, dar primul este acum Eduard Popescu, un cetățean român care trăiește de mulți ani în Statele Unite. Pe 9 aprilie, la Canberra (în Australia), Eduard Popescu a bifat și ultimul continent, la mai bine de 16 ani după ce a alergat primul său maraton.

Acum, ceilalți contra-candidați își continuă proiectele pe cont propriu. Andrei Roșu are în plan să termine anul acesta alergările sale pe toate continentele și să intre în Grand Slam Club, care include și pe cei care au alergat North Pole Marathon. Pe de altă parte, echipa formată din Viorica Gabrian, Dan Lixandru și Ilie Roșu va alerga pe 30 aprilie Rotorua Marathon, în Noua Zeelandă, al șaselea lor maraton pe tot atâtea continente. Ei se pare că, pe moment, au renunțat la ideea de a alerga în Antarctica.

Comments

comments

Previous

GrizonoToane: Despre puterea psihicului

Next

Cine îi oprește pe kenyenii ăștia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also