duminică, mai 19 2024

Londra, Viena, Belgrad. Duminică 17 aprilie a fost o zi plină, cu numeroase curse de maraton în Europa.

Cea mai importantă dintre ele a avut loc la Londra unde au alergat peste 30 de mii de oameni. Câștigători au fost alergători kenyeni, Emmanuel Mutai (2h:04min:40sec) la masculin și respectiv Mary Keitany (2h:19min:19sec) la feminin. Campioana olimpică Constantina Diță – cotată cu șansa a opta la cîștigarea maratonului – a abandonat la kilometrul 10 din cauza unor probleme medicale. „Mi-am dorit din tot sufletul să fac o cursă bună la Londra. Simt că am dezamăgit o lume întreagă”, a declarat Diță la finalul cursei.

La Viena, recordmanul mondial la maraton, etiopianul Haile Gebrselassie, a cîștigat proba de semi-maraton cu un timp bun, respectiv 1h:00min:18sec, în timp ce cursa de maraton a revenit kenyanului John Kiprotich (2h:08min:29sec). La feminin prima a fost atleta etiopiană Fatw Tola cu un timp de 2h:26min:21sec.

În cele din urmă, 1835 de alergători din 35 de țări au participat la cea de a 24-a ediție a maratonului de la Belgrad care a fost cîștigat de etiopianul Reda Gebreselassie Cegaje.

Comments

comments

Previous

Povestea unei bucurii

Next

2:03:02

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also