vineri, decembrie 1 2023

Dacă e iunie, e început de drum. Pentru al doilea an consecutiv, o echipă a Raiffeisen Bank a luat startul într-un program de pregătire care are ca obiectiv participarea la Maratonul Internațional București (MIB). Vor fi, așadar, patru luni de antrenamente intense, dar și plăcute, timp în care nu mai puțin de 11 angajați ai băncii se vor pregăti pentru ca pe 7 octombrie să poată termina cu bine fie cursa de 42,195 km, fie pe cea de semi-maraton din cadrul MIB.

Proiectul “Primul Maraton – Raiffeisen Runners” respectă formatul deja clasic. Alergătorii vor fi îndrumați, pregătiți, susținuți pe tot parcursul programului de antrenament de către prietenul Gabriel Solomon și de către mine. Ei vor primi un program individualizat de pregătire, iar pentru echipa din București vom organiza alergări comune cel puțin o dată pe săptămână. Evoluția individuală și a parametrilor psiho-somatici generali va fi făcută cu atenție.

În plus, ca și anul trecut vom încerca să oferim cât mai multe informații de interes general legate de pregătirea unui maraton, în timp ce alergătorii își vor împărtăși din trăiri, gânduri și experiențe. Cu ajutorul cineastului Sorin Avram vor fi realizate două scurte filme care vor documenta această experiență. Și, nu în ultimul rând, mai avem o surpriză, mai exact un membru-surpriză în rândul echipei de alergători. Dar despre toate acestea, la momentul potrivit.

Nu știm cum se face, dar anul acesta fetele îi domină categoric pe băieți. Din cei 11 alergători (din București, Iași, Constanța, Tulcea și Brașov), opt sunt fete. În capitală din cei șase participanți, fete sunt… cinci.

Cu certitudine toți sunt suficient de puternici și de determinați astfel încît să-și îndeplinească visul. Peste mai puțin de patru luni, poate cu toții, poate doar o parte dintre ei vor fi capabili să alerge un maraton. Pînă atunci, însă, împreună ne propunem să arătam că un om obișnuit, cu un minim de antrenament, care respectă principiile de bază ale unei alimentații sau hidratări corecte, care are perseverență și metodă, poate să alerge un maraton. Și mai dorim, nu în ultimul rînd, să promovăm ideea de mișcare fizică și de viață activă.

Să ne țineți pumnii.

Primele imagini de la antrenamentele desfășurate pînă acum sunt disponibile aici sau pe pagina de Facebook a proiectului Primul Maraton.

Comments

comments

Previous

Turbo echipament!

Next

O alergare specială la Cozia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also