luni, mai 20 2024

ALERG.ro susține Marathon 7500, competiție care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral în Munții Bucegi, cu o diferență de nivel pozitivă de aprox. 7500 de metri. E cea mai lungă și dificilă competiție de alergare montană din România, dar în același timp este una deosebit de frumoasă.

Sunt mai multe motivele pentru care această cursă merită alergată, însă de dragul demonstrației m-am oprit doar la zece:

1. E o competiție pe echipe. Se aleargă în doi, fie la masculin, fie feminin, fie mixt.

2. Are două niveluri. Cel mai accesibil este Hobby și presupune parcurgerea unui traseu de 45 de km. E un traseu accesibil unei echipe cu un nivel minim de pregătire fizică, însă este recomandabil să aibă ceva experiență montană. Timp limită: 26 de ore. Nivelul Elită e mai dificil, dublu ca lungime – 90 km – și chiar se adresează echipelor bine pregătite, omogene și motivate. Timp limită: 50 de ore.

3. E un concurs cu tradiție: a ajuns la a treia ediție. Asta arată că organizatorii au experiență, sunt implicați și, nu în ultimul rînd, există interes pentru competiție.

4. Nu sunt dese momentele în viață cînd poți pleca la drum la răsărit, apoi să prinzi apusul pe vreunul din vîrfurile Bucegilor și să și mergi pe crestele munților într-o noapte senină, plină de stele.

5. E o cursă cu multe necunoscute. Există riscul să te rătăcești, oboseala atîrnă greu, însă cu puțină atenție și ceva voință (plus condiție fizică) este imposibil să nu termini.

6. E o competiție între prieteni. Poți conta oricînd pe sfaturile sau încurajările voluntarilor, ale organizatorilor, ba chiar și ale echipelor adverse.

7. E o bună ocazie să îți testezi limitele fizice și psihice. Obligatoriu trebuie să rămîi mereu motivat, să nu te lași doborît de oboseală.

8. Senzația de „runners high”, de bucurie, emoție și oboseală extremă este garantată. Nici nu ai cum să ratezi așa ceva după un traseu de 45/90 km.

9. La finiș te așteaptă mereu pepene. E exact ce trebuie după atîta efort. Desigur, ai parte apoi și de aplauze, de o medalie și de invidia bună a prietenilor

10. E o competiție înclusă în Cupa Maratoanelor Montane din România.

Comments

comments

Previous

Ultra-maraton Balaton. 212 km în jurul lacului

Next

Primul Maraton/Raiffeisen Runners. Bilanț după o lună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also