joi, ianuarie 27 2022
Ultramaratonistul Aris Necula și-a propus să alerge o zi întreagă pe bandă în cadrul unui eveniment sportiv cu caracter caritabil.

Joi 30 martie, la ora 20:00, s-a dat startul la ”De la atlet la atlet”, un eveniment de alergare de 24 de ore, în cadrul căruia Aris Necula vrea să strîngă fonduri pentru susținerea unei tinere speranțe a atletismului hunedorean.

Evenimentul este organizat de către Asociația Sport și Anduranță, cu sprijinul Sport Class din Deva.

Toți cei care doresc să o sprijine pe junioara Georgiana Timu, vicecampioană națională la săritura în lungime, pot face donații direct la Sport Class în perioada de desfășurare a evenimentului, sau în contul Asociației Sport și Anduranță RO60BTRLRONCRT0368888801.

”Pentru ea alerg 24 de ore pe bandă, cu speranța că voi veți dona pentru fiecare kilometru alergat, iar toți acei bani să ajungă la Georgiana,” este mesajul lui Aris Necula.

Evenimentele de acest fel nu sunt foarte populare în România. Primul s-a organizat în 2012, cînd Gabriel Solomon a alergat pe banda 219,23 km în 24 de ore, obţinînd atunci al 8-lea rezultat înregistrat în lume în curse similare. Un alt eveniment sportiv caritabil, ”24 de ore pentru un zîmbet”, se desfășoară în decembrie, de cinci ani consecutiv, la Oradea,  fiind organizat de către Istvan Szokolszky.

Dacă am verificat bine, recordul mondial de alergare pe bandă timp de 24h ar fi de 260,4km.

Comments

comments

Previous

Ciocolată. Acum și în alergare

Next

Alerg #34. Și restricționare de trafic în București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also