sâmbătă, iunie 15 2024

Pe 15 iunie se organizează la Arad o nouă ediție a Crosului și Semimaratonului județului Arad. Iată câteva motive pentru a participa.
arad
1) Pentru timpul limită de parcurgere a traseului,  de 4 ore
Fie că ești la început de drum, fie că mergi mai încet sau e doar prima ta experiență în cadrul unei competiții, ești așteptat să termini cursa și să ne bucurăm împreună de reușita ta. În timpul de 4 ore poți să și mergi lejer 21 de km, nu doar să alerg. Acest lucru este permis..

2) Pentru traseu – fără mașini, cu aer ceva mai curat
Traseul de semimaraton înconjoară Cetatea Aradului: alergătorii pleacă din fața Primăriei Arad, urmăresc faleza Mureșului cu râul pe partea dreaptă, fac o buclă în Parcul Europa, trec peste două poduri și revin la Primăria Arad, această rută fiind parcursă de trei ori. Traseul are o parte scurtă în care se aleargă pe șosea sau la intersecție de șosele, în aceste locuri circulația va fi oprită total/parțial sau se vor instala coridoare de protecție pentru alergători.

3) Pentru a vizita o parte din Arad în alergare
Pe traseul stabilit alergi și vezi unele dintre cele mai importante puncte turistice ale Aradului. Dacă nu le-ai văzut din prima tură, mai ai la dispoziție a doua tură pentru a le remarca. Precum în povești, urmează tura a treia: ultima șansă, ultimele priviri aruncate din alergare. Te poți întoarce ulterior dacă dorești să aprofundezi locurile, în afara cursei.

4) Pentru fotografii cu tine
Dacă alergi la semimaraton o să primești un pachet de fotografii în care o să te regăsești. Noi aducem fotograful și aparatul, tu ai doar grijă să zâmbești când treci pe lângă cameră. Ne străduim însă să te și surprindem!

5) Pentru o relaxare la ștrand
Pe baza numărului de concurs în ziua evenimentului ai acces gratuit la Ștrandul Neptun din Arad, unul din cele mai mari de acest gen din Europa de sud-est.

6) Pentru premiile pe echipe, categorii
Premiem îndrumătorii, instituțiile de învățământ, structurile reprezentate la eveniment: primii, primele 3 din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurși de către alergătorii reprezentați.

7) Pentru o vizită prin Arad
Cu ocazia evenimentului Crosul și Semimaratonul Județului Arad, în preziua alergării, pe 14 iunie 2013, ești invitat la o vizită ghidată în municipiul Arad.

8) Pentru incurajările ce le primești, pentru atmosferă
Nu te lăsăm singur. Pe lângă gândurile tale, o să fim și noi acolo să îți reamintim că merită să te străduiești. Vom fi câteva zeci de persoane în echipa de organizare, iar alături de noi  îi vom avea pe: arbitri, Poliția Locală Arad, Inspectoratul Județean de Poliție Arad, Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Asociația Județeană  de Atletism, micii cântăreți, majorete și doi prezentatori de excepție: actorul Zoltan Lovas și profesorul Gabriel Iazbinscky.

9) Pentru o alergare umar alături de prieteni de peste tot
Vei putea auzi accente diferite de prin țară și, în plus, întâlnești și alți alergători din zona aceasta a Europei. Daca ai și rude prin apropiere e o bună ocazie să îi saluți și nu oricum, ci de pe traseu (să nu uiți așadar să le spui să vină să te încurajeze).

10) Pentru sănătatea ta
Pentru că sportul e un pilon de bază în fortificarea organismului, iar dacă citești acest mesaj sigur cunoști cel puțin o parte din beneficiile aduse de alergare în domeniul sănătății.

11) Pentru „Și cu Moșion Gheorghe”
O să îl întâlnești aici și pe colegul nostru Moșion Gheorghe, unul din cei mai în vârstă alergători de semimaratoane din România, născut în 1933. A fost la prima ediție, a continuat la a doua, o să vină și în acest an.

12) Pentru un record personal
Puține urcări și coborâri, în rest plat, numai bine de alergat în forță, dacă dorești acest lucru.

13) Pentru că suntem mai aproape de Europa de Vest
Pentru că alergând în Arad, alergi la o cursă aflată foarte aproape de granița de vest a României.

14) Pentru podurile de peste Mureș
O să treci de trei ori pe două poduri de peste Mureș, o să surprinzi Aradul și de sus.

15) Pentru o echipă dedicată
Noi așa spunem, că suntem tare pasionați de alergare și de eveniment și lăsăm să se vadă acest lucru. Rămâne să constați și tu, până la urmă.

16) Pentru pachetul de start
Probabil cunoști, noi îți reamintim doar, că o să primești: număr de concurs, cip cronometrare, sac pentru depozitare, acces la puncte de hidratare și alimentare, certificat de participare, medalie, tricou, fotografii și surprize.

17) Pentru medalie
Unul din simbolurile Aradului se va regăsi pe medalie.

18) Pentru un tricou cu însemne specifice
Fiecare alergător la semimaraton primește un tricou particularizat, printre altele, cu brandul județului Arad – “Experiențe naturale”

19) Pentru o cursă cronometrată electronic
Daca dorești să îți stii timpul, o să știi la secundă. O să avem clasament pe categorii de vârstă și sexe.

20) Pentru premiul de identitate
În cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingenioși alergători pentru costumul de alergare utilizat. Lista de identități ce pot să fie asumate: supererou, personaj de poveste, personaj de desene animate, animal, indian, dac, roman, soldat, duce, ducesă, pilot, căpitan de vas, fruct etc. Opțiunile nu sunt limitate, creativitatea este binevenită!

21)Pentru teatru și film
Nu jucăm noi acolo, dar pentru relaxarea de după (sau de dinainte) poți alege fie cinematografele din Arad fie Teatrul Clasic Ioan Slavici.

22) Pentru sport, natură și cultură
“Sport, natură și cultură” e pe scurt sloganul județului Arad! Ai ocazia să simți la fața locului aceste dimensiuni.

23) Pentru alte diverse locuri de vizitat în orașul Arad și în județ
O listă de început ar cuprinde:
– Stabilimente, monumente istorice, clădirile din jurul arterei principale a orașului vechi – Bd. Revoluției;
– Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, cu cele două monumente închinate Revoluției de la 1848-1849: Statuia Libertății, ridicată în anul 1890 și Arcul de Triumf, realizat în 2004;
– Parcul Natural Lunca Mureșului (excursii cu caiac-canoe, plimbări cu bicicleta, urmărirea mamiferelor din rezervație din observator etc);
– Mănăstirea Hodoș-Bodrog, cea mai veche mănăstire din țară din punct de vedere al continuității vietii monahale (1177);
– Ruine ale unor cetăți medievale: Soimoș, Siria;
– Castelul Regal din Săvârșin;
– Diverse situri arheologice;

24) Pentru a pune umărul la creșterea alergării în vestul țării
În Arad, prin exemplul propriu ce o să îl oferi poți să determini și alte persoane să alerge, pas cu pas, mai mult azi decât ieri și mai mult mâine decât până atunci.

25) Pentru a alerga alături de multe echipe
Vor alerga la acest eveniment, printre alții: primarul Aradului, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, alti reprezentanți ai administrației locale, echipe ale diverselor companii din zonă, grupuri ale cluburilor, asociațiilor, echipa  Unității Militare 01249 etc.

Sorin Victor Roman
www.cros-semimaraton.ro

Organizatori: Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Arad și Clubul Sportiv Experiența Multisport.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

”Ultra Dacicus”

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also