vineri, decembrie 1 2023

A fost un week-end perfect pentru alergători. Întâi de toate, o vreme tocmai bună pentru alergare, nici prea caldă, deloc rece, fără ploaie sâcâitoare. Apoi, o ofertă de competiții mai generoasă ca altă dată, care a inclus de la crosuri urbane, pentru începători, până la un ultramaraton montan. Plus, desigur, curse de semimaraton, maraton, duatlon. Însumate, competițiile desfășurate la Cheia, Brașov, Timișoara, Oradea și București au pus în mișcare circa 2500 de oameni.

Peste 700 de alergători au luat startul sâmbătă la ediția a treia a Herbalife Ciucaș Trail, o competiție de alergare montană care a inclus un semimaraton, un maraton dar și – în premieră pentru România – un ultramaraton, pe distanța de 100 km. Până la afișarea completă a clasamentelor, să spunem doar că ultramaratonul a fost câștigat de Radu Milea.

În aceeași zi, dar la Brașov, circa 120 de sportivi amatori au participat la a cincea ediție a Duatlonului Cetatea Brașovului, cea mai importantă competiție de profil din țară. Competiția a presupus două serii de alergări (de circa 5 km) și o tură de bicicletă. Rezultatele complete sunt afișate aici.

Doar 45 de alergători au terminat proba de semimaraton din cadrul celei mai longevive competiții de alergare pe distanțe lungi din România, Timișoara Maraton. Cursa a fost câștigată la masculin de sârbul Ivan Miskeljn cu timpul de 1h:05min:28sec, iar la feminin de Kilzer Silke (România) cu 1h:29min:14sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Competiția a inclus și probă de ștafetă și un cros pe distanța de 10 km.

Peste 600 de participanți, printre care și aproape 100 de sportivi profesioniști de la principalele cluburi din țară. Cam așa se prezintă competiția Oradea City Running Day care a inclus duminică nu doar probe de cros, ștafetă și semimaraton, ci și campionatul național de semimaraton. Competiția a fost câștigată astfel de profesioniști, de Marius Ionescu (CSM Craiova) cu un timp de 1h:04min:58sec și la feminin de către Cristiana Frumuz (CSU Galați) cu 1h:13min:39sec. Concursul a fost ultima selecţie înaintea campionatelor lumii ce vor avea loc în prima sâmbătă a lunii octombrie, la Kavarna, în Bulgaria. Rezultatele sunt disponibile aici.

Și, în cele din urmă, merită menționați cei aproximativ 800 de alergători care duminică au luat startul la prima ediție a We Run Bucharest, cros pe distanța de 3.5 și respectiv 10 km. Rezultatele pot fi consultate aici.

Adăugat ulterior. Ca urmare a semnalelor primite de la cititori, trebuie consemnată și competiția de la Cluj, Făget Tour, unde circa 100 de participanți s-au întrecut în probe de alergare și mers pe bicicletă.

PS – Cred că este week-endul cu cea mai densă ofertă de competiții și participare din România din ultima vreme. Pare îmbucurător că peste 2500 de oameni au preferat să alerge și să facă mișcare.

Comments

comments

Previous

Marius Ionescu. Între Londra și viitor

Next

Ce cadență ai în alergare?

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also