luni, iunie 24 2024

Americanca Des Linden a reușit să coboare sub trei ore pe distanța de 50km.

A fost prima cursă pe această distanță a americancei Des Linden, una care s-a încheiat cu un nou record mondial impresionant: 2h:59min:54sec, adică cu peste șapte minute mai bine decît oricare altă performanță anterioară. Să reamintim că vechiul record mondial, de 3h:07min:20sec, a fost stabilit în 2019 de englezoaica Alyson Dixon la mondialele de 50km, desfășurate în România.

Dar să revenim la Des Linden… Ajunsă la 38 de ani, americanca are în spate o carieră de peste un deceniu ca maratonistă de top, vîrfurile carierei sale fiind două participări la Jocurile Olimpice (cu o clasare pe locul 7), cîștigarea maratonului de la Boston în 2018, plus alte clasări între primele zece la curse de prestigiu.

După ce anul trecut a ratat calificarea în echipa olimpică de maraton a SUA pentru Tokyo și în contextul în care marile concursuri nu s-au putut organiza din cauza pandemiei de coronavirus, Des Linden s-a orientat spre ultramaraton. Cursa de 50 km în care a stabilit noul record mondial s-a desfășurat în Oregon. Ea a alergat extrem de constant, cu un ritm de 3min:36sec/km, timpii intermediari fiind: 1h:15min:51sec (distanța unui semimaraton) și 2h:31min:12sec (maraton).

Pentru viitor, Des Linden și-a propus să se axeze pe ultramaraton, luînd în calcul participarea la curse precum UTMB sau Comrades Marathon.

Comments

comments

Previous

Un altfel de ultramaraton

Next

Pe scurt. Recorduri la naționalele de ultramaraton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also