joi, martie 28 2024

Pentru oamenii în vîrstă, frumusețea nu mai depinde de hormonii care țin trupul tînăr, plin de viață și speranțe. În cazul lor, frumusețea vine din interior.

Pentru unii oameni în vîrstă, numărul anilor e o chestiune relativă. În cazul lor, ei continuă să muncească, să viseze și să absoarbă frumusețea lumii din jur, cît de mult se poate.

Pentru unii oameni în vîrstă, viața nu e niciodată la fel. Fiecare zi este pentru ei ceva nou, ceva aproape incredibil, o ocazie de a-i depăși dificultățile inerente sau de a-i descoperi părțile frumoase.

Pentru unii oameni în vîrstă, alergarea e o ocazie să scrie în minte o scrisoare, să spună o rugăciune sau pur și simplu să își facă un plan pentru ziua de mîine. Pentru ei există mereu un mîine.

ep

La 90 de ani, doamna Elena Pagu este o femeie pentru care frumusețea vine în primul rînd din interior.

La 90 de ani, doamna Elena Pagu continuă să muncească, să viseze și să absoarbă frumusețea lumii din jur. Pentru ea, zilele vieții nu sunt niciodată la fel.

La 90 de ani, doamna Elena Pagu aleargă sau face marș. Întîmplător, deține cîteva recorduri mondiale, ultimele realizate recent la Perth, în Australia.

Vă invit să ascultați mai jos un interviu-document-portret audio al doamnei Elena Pagu. E proaspăt, e tulburător, e reconfortant, răscolește, te face să zîmbești, îți stîrnește o lacrimă, te inspiră.

Interviul-portret este realizat de jurnalista Diana Meseșan, cea care – printre altele – pune pe blogul Revin în 5 minute mici ”bijuterii” audio, în fond povești despre viață și oameni care își trăiesc (cu adevărat) viața. Diana – care la rîndul ei se bucură ocazional de alergare – și-a propus să facă și alte interviuri-portret cu alergători mai de demult tineri.

Ilustrația este realizată de către Alexandra Gavrilă.

Comments

comments

Previous

Probleme în atletismul românesc

Next

Una mică, de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also