joi, aprilie 18 2024
Lapidar, cele mai importante detalii despre cursele din ultimul week-end.

Gerar
A șaptea ediție a Semimaratonului Gerar a ocazionat mai multe premiere și recorduri. Întîi de toate, a fost prima ediție desfășurată noaptea (cu starturi succesive pentru diferitele probe), apoi este cea la care s-a înregistrat cel mai mare număr de finișeri – 753 (537 la semimaraton și 216 la crosul de 10km). În plus, s-au înregistrat noi recorduri ale cursei în probele de semimaraton masculin și respectiv feminin. Altfel, a fost o vreme destul de rece, un traseu curat în cea mai mare parte (doar o scurtă porțiune cu zăpadă bătută sau apă înghețată) și un entuziasm al voluntarilor și susținătorilor mai mare ca de obicei.

Cîștigători au fost echipa masculină ”Cei trei înțelepți” (1h:17min:58sec), apoi ”Fetele Compressport” (Denisa Dragomir, Gianina Tănase și Ingrid Mutter): 1h:31min:42sec, iar la mixt echipa ”Sana Sport” – 1h:29min:58sec. Proba de cros a fost cîștigată de Robert Boroi  – 40min:24sec și respectiv Simona Preda – 49min:22sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Și, ca bonus, trei relatări interesante despre cursă aici, aici și aici.

Făget Winter Tour
S-a alergat în Pădurea Făget de lîngă Cluj, pe o vreme foarte bună pentru sfîrșitul lui ianuarie. Două probe, cros de 7km și respectiv 15 km. Nu mai puțin de 307 finișeri, dintre care 189 în proba cea mai lungă. Crosul de 15 km a fost cîștigat de Iulia Zudor – 1h:07min:25sec și respectiv de Nicolae Bălan – 53min:38sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Wintertriathlon
Lotul național de wintertriathlon al Romaniei a obținut o medalie de argint la Campionatele Europene de la Otepaa, Estonia prin Tamirjan Robert (Harghita Triatlon Miercurea Ciuc) la categoria de paratriathlon PT4, el terminînd concursul în 52min:30sec, relatează FRTRI. Rezultate bune s-au obținut și în proba elitelor, unde Monika Koncz a ocupat locul 10, cu un timp de 1h:42min:12sec, iar la băieți cea mai bună clasare a avut-o Viorel Pălici, locul 11, cu un timp de 1h:18min:32sec. Marian Dănilă a terminat pe locul 13. Proba elitelor a constat în 6 km de alergare, 10 km pe MTB și circa 8 km schi fond.

Și, în încheiere, pentru că am tot relatat anterior să spunem că ultramaratonist Mike Wardian și-a dus cu bine la bun sfîrșit planul de a alerga fiecare din maratoanele din circuitul World Marathon Challenge într-un timp de sub 3h. WMC este o provocare sportivă care presupune alergarea a șapte maratoane, în șapte zile, pe șapte continente. Prima cursă a avut loc pe 22 ianuarie, tocmai în Antarctica (pe Union Glacier), cînd Wardian a terminat în 2h:54min:54sec,  iar ultima a fost pe 29 ianuarie, la Sydney, în Australia (timpul său – 2h:45min:31sec). Între aceste zile s-a mai alergat la Punta Arenas (Chile) – Wardian: 2h:45min:42sec, Miami (SUA) – Wardian: 2h:37min:56sec, Madrid – Wardian: 2h:42min:35sec, Marrakesh (Maroc) – Wardian: 2h:45min:33sec și Dubai – Wardian: 2h:49:25sec. Astfel, media finală a curselor alergate a fost de 2h:46min pe distanța maratonului. Treizecișitrei de alergători s-au înscris la WMC, printre ei numărîndu-se și Ryan Hill, americanul cu cel mai bun rezultate pe distanța de maraton.

Foto: Marius Claudiu / Gerar

Comments

comments

Previous

Planul meu secret cu pitici

Next

S-a oprit. Cel mai tenace alergător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also